El sector turístic dona per perdut el mes de juliol

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat,  ha fet balanç de la situació del sector turístic i de les expectatives per a la  campanya estival, constatant que la situació continua sent dramàtica per a la  indústria turística, atès que no s’ha recuperat el flux d’arribades de turistes  internacionals condicionant greument la reactivació a diferents zones del país així  com, l’activació del seu marc laboral. 

L’augment de casos de les últimes setmanes a Catalunya fa que el sector turístic doni per perdut el mes de juliol, sobretot pel que fa a l’arribada de turistes estrangers. Que el Regne Unit o ara de nou Alemanya i Bèlgica situïn a Catalunya en zona de risc de contagi de la Covid-19 no és beneficiari i menys en territoris com la Costa Daurada on depenen molt del turista de fora.

Per aquest motiu, el president de l’entitat, Santiago García-Nieto, ha enumerat  quines són les prioritats actuals del sector, recordant en primer lloc la necessitat de  comptar amb una inversió en promoció dotada i planificada de manera  extraordinària destinada a la promoció de la nostra destinació així com, a la recuperació del seu posicionament com a destinació segura i competitiva”.

En aquest sentit, el president ha afirmat que la reactivació de la indústria turística  passa indiscutiblement per la confiança sanitària que la destinació transmeti a  l’exterior: “Cal començar a estructurar, concretar, dotar de recursos i posar en  pràctica les accions, els elements i els arguments que ens permetin presentar  i posicionar la nostra destinació a l’exterior com a “sanitàriament segura”. 

En l’àmbit laboral, ha recordat la necessitat de que continuïn els ERTO per força  major amb condicions favorables per a les empreses que han de mantenir aturada  la seva activitat i condicions favorables pels fixos discontinus “Com a mínim, fins  que es constati una situació d’estabilitat palpable i, sense condicionants un  cop aixecats els ERTO”. 

Tot i això el sector turístic de casa nostra es mostra optimista de cara a l’agost, setembre i octubre, perquè diuen que les previsions són favorables. Tot i això, en el millor dels casos, s’aconseguirà un 65% d’ocupació. 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

4 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago