Categories: Noticies de Societat

El LHD “Juan Carlos I”, vaixell almirall de l’Armada Espanyola, farà escala a Tarragona a la fi de juny

Els dies 30 de juny i 1 de juliol es realitzaran jornades de portes obertes

El portaaeronaves “Juan Carlos I”, vaixell almirall de l’Armada, té previst fer escala en el port de Tarragona entre el 29 de juny i el 2 de juliol, amb motiu de la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis que tindran lloc entre el 22 de juny i el 2 de juliol.

Amb la participació de el “Juan Carlos I” es pretén donar el realç que mereixen els Jocs Mediterranis, esdeveniment esportiu més important de la regió mediterrània després dels Jocs Olímpics, i que reuneixen des de 1951 a delegacions esportives pertanyents a 26 països.

Els dies 30 de juny i 1 de juliol, el públic que ho desitgi podrà visitar el “Juan Carlos I” i conèixer en persona el major buc de guerra construït a Espanya.

El “Juan Carlos I”, pren el seu nom de La seva Majestat El Rei Don Joan Carlos I, continuant així la llarga tradició de l’Armada d’assignar a un dels seus bucs principals el nom propi del monarca reinante, mantinguda des de l’arribada de la Casa de Borbó al tron d’Espanya a principis del segle XVIII. Construït en la drassana de Navantia Ferrol, va ser botat el 10 de març de 2008 i lliurat a l’Armada el 30 de setembre de 2010.

El buc “Juan Carlos I” suposa una eina de l’Armada per garantir la capacitat de resposta i influència global a la disposició del poder polític, en suport a la creixent projecció internacional d’Espanya. Es tracta d’una unitat tecnològicament avançada, interoperable, ensinistrada i allistada, la qual pot actuar amb garanties d’èxit en escenaris molt variats. Està dissenyat i construït íntegrament a Espanya, per la qual cosa es tracta d’una mostra més de les capacitats aconseguides per la nostra indústria de Defensa i redunda en el seu prestigi fora de les nostres fronteres.

Es tracta d’un buc multipropósito que, amb diversos perfils de missió, proporciona una gran capacitat amfíbia i aeronaval, així com de transport estratègic i assistència humanitària. El seu disseny està basat en una combinació d’estàndards militars i comercials amb un alt grau de nacionalització en els seus sistemes. cal destacar la seva notable capacitat de càrrega de personal, vehicles, aeronaus i embarcacions, així com el seu nou sistema de propulsió elèctric.

El seu actual Comandant és el capità de navili José Llac Ochoa i compta amb una dotació de 294 persones. Durant l’escala del buc a Tarragona, estaran embarcats en el “Juan Carlos I” el Comandant del Grup d’Acció Naval 2, contralmirante Ricardo AtanasioHernández López i el nou Comandant del portaaeronaves, el capità de navili Francisco José Asensi Pérez, que pren el comandament del vaixell almirall el proper dia 27 de juny.

Horaris de visita:

Lloc d’atraqui: Moll d’Aragó del Port de Tarragona.

Lloc d’accés: Pel vial de Marina Port Tarraco.

Horari: dissabte 30 de juny, d’11,00h a 19,00h i diumenge 01 de juliol, de 10,00h a 18,00h

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago