Categories: Noticies de Smartcity

El Consell Assessor de l’ETSEQ debat estratègies per avançar-se a la davallada demogràfica

Els representants d’empreses i institucions que formen part del consell han fet un seguiment dels indicadors de l’activitat científica i del funcionament del centre

El Consell Assessor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), integrat per representants d’empreses i institucions, es va reunir el 3 de juliol per analitzar els indicadors de progrés dels departaments i del centre. Es tracta de la sisena reunió d’aquest consell, en la qual van debatre també les possibles estratègies que permetran fer front a la davallada demogràfica dels propers anys. Entre les possibilitats que es van contemplar hi ha l’oferta de dobles titulacions i la intensificació de les relacions amb altres institucions universitàries i de recerca.

El Consell l’integren 21 persones, de les quals van assistir-hi Francesc Xavier Grau, rector de la URV entre 2006 i 2014 i president del Consell Assessor; Carlos Álvarez, de Bayer-Covestro; Joan Josep Colina, d’Indústries Teixidó; Santiago Crivillé, de. Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials; Josep Moragas, UNIÓ – Corporació Alimentària / Associació d’Empreses Innovadores en Nutrició i Salut (AINS); Josep Bonet, director de l’ETSEQ; Josep Font, director del Departament d’Enginyeria Química; i Joan Manel Vallès, director del Departament d’Enginyeria Mecànica. També va assistir-hi com a convidat Francesc Xavier Farriol. 13 persones més van excusar la seva presència.

Durant la reunió van analitzar, d’una banda, els indicadors clau de rendiment relatius al funcionament del centre i els estudiants, com ara la matrícula i la taxa d’abandonament; i els indicadors d’activitat científica. Per als primers, van posar sobre la taula propostes per respondre als canvis demogràfics; per als segons van convenir que el centre es troba en fase d’estabilitat pel que fa a la producció científica en relació als recursos captats.

El mateix dia de la reunió, el Consell de Govern de la Generalitat va nomenar Francesc Xavier Grau secretari d’Universitats i Recerca, motiu pel qual Grau va anunciar que deixaria la presidència de l’òrgan assessor de l’ETSEQ.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago