Categories: Noticies de Politica

La CUP exigeix a l’Ajuntament i a la Generalitat que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic

La formació reclama explicacions a Interior sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes

ACN Barcelona .- La CUP-CC i la CUP Capgirem Barcelona han exigit a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic el 27 de juliol. A través d’un comunicat difós aquest divendres, la formació també els ha demanat “que deixin de valorar com a bé públic un dels instruments que contribueixen a fer possible que el turisme sigui la indústria extractiva de la ciutat i del país”. Paral·lelament els cupaires han reclamat explicacions al departament d’Interior i al consistori barceloní sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes, el dimarts i dimecres d’aquesta setmana. Uns operatius policials que ha qualificat de “violents i desproporcionats”.
Els cupaires consideren que el desplegament policial pel desallotjament del bloc situat al número 151 del carrer Entença de Barcelona va ser “excessiu” i es va fer “una actuació totalment desproporcionada”. A més, afirmen que l’actuació dels Mossos va ser “violenta i va causar que dues persones haguessin de ser dutes a l’hospital en ambulància”. I denuncien que “la propietat de l’edifici té un acord de venda amb ‘Renda Corporación’ –Societat que gestiona edificis de lloguer regentada per personatges com Luís Conde i altres destacats empresaris vinculats al PP- pel 30 de novembre amb la condició que l’edifici estigui buit”. Per aquesta raó, la CUP demana a la conselleria d’Interior que doni explicacions públiques sobre la col·laboració amb empreses privades que es dediquen a desallotjar famílies que okupen habitatges” perquè no en tenen.

Pel que fa al desallotjament de l’edifici del número 9 del carrer Sugranyes, la CUP també ha criticat la violència i la desproporció amb la qual es va dur a terme. I ha criticat al consistori barceloní perquè “no va reallotjar les famílies com se li demanava”.

Per tot plegat, la formació també ha demanat explicacions a l’Ajuntament de Barcelona “sobre les actuacions policials de la Guàrdia Urbana i sobre els criteris tècnics dels inspectors d’habitatge que van visitar el lloc d’Entença 151″. A més, ha posat de manifest la necessitat de tirar endavant un instrument legislatiu sobre habitatge que garanteixi el dret a un habitatge digne per sobre de fons d’inversió i dinàmiques especulatives”. En aquesta línia, també ha demanat al consistori que “ampliï amb urgència el parc públic d’habitatge sense més dilacions”.

Segons la CUP, “la falta de legislació adequada per a garantir l’habitatge digne a Catalunya suposa un dels principals esculls a casa nostra per fer front a les dinàmiques especulatives i als models orientats” al turisme.

Redacció

Share
Published by
Redacció
Tags: barcelonaCUP

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago