Categories: Noticies de Politica

El soberanisme, “Tots a una”

Les entitats i partits sobiranistes i els ‘comuns’ exhibeixen múscul en el tancament de campanya de l’1-O

Redacció.- Montjüic es va convertir anit en centre neuràlgic del soberanisme català. Milers de persones es trobaven per defensar el referèndum del diumenge i, en la majoria de casos, el vot a favor a la independència. A Junts Pel Sí, CUP, ANC i Òmnium, a més, se’ls unien en aquesta ocasió representants d’EUiA, Podem i els ‘comuns’.

Puigdemont: “Avui ja hem guanyat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que, quan a dos dies per l’1-O, “ja hem guanyat i hem vençut un Estat autoritari”. En l’acte final de la campanya del referèndum, celebrat aquest divendres a la nit a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, el cap del Govern va sentenciar que diumenge “cal sortir de casa disposats a canviar la història, a acabar amb el procés i començar amb el progrés”. A més, va parafrasejar els paraules de l’expresident Josep Tarradellas del 1977: “Ja som aquí, ja hem arribat aquí i per quedar-nos-hi!”. Puigdemont també va asseverar que s’han “vençut els pors i els amenaces”, com també les “pressions, mentides i intimidacions”, davant d’una avinguda Maria Cristina que es va omplir per cloure la campanya del referèndum.

Junqueras crida a “persistir amb serenitat i fermesa”

“Catalans, a treballar, a persistir, amb serenitat i fermesa, convençuts que tota la nostra serenitat és ingredient immprescindible en la defensa dels nostres drets polítics, civils i socials. Persistiu, catalans, persistiu!”, va cridar, per la seva banda, Oriol Junqueras, arrencant els aplaudiments dels assistents al míting. En aquest mateix sentit, Junqueras va avisar als que volen impedir el referèndum que el sobiranisme i l’independentisme troben “en la superació de cada repte” i cada dificultat la manera de fer-se “més forts, estar més units i fer que el món els miri amb més simpatia”.

Tensió entre la CUP i els ‘comuns’

La presència dels ‘comuns’ no va passar desapercebuda. Joan Josep Nuet, secretari de la Mesa del Parlament i membre de Catalunya en Comú va asseverar que havia anat a l’acte perquè “això ja no va d’independència sinó de democràcia”, una democràcia que ha advertit que “perilla”. Així mateix, Nuet ha agraït els suports que l’1-O ha rebut en ciutats com ara Madrid, Sevilla i Gijón, on s’han prohibit actes en defensa del referèndum català.

Però aquesta visió del referèndum com a una “reivindicació” o acte participatiu no va trigar a guanyar-se la reprimenda de Mireia Boya (CUP), qui va voler deixar clar que l’1-O “és un referèndum vinculant per la independència”. “Amics ‘comuns’, prengueu partit. No ens robeu el referèndum, no us apropieu del diumenge, no és una mobilització, volem declarar la independència. I si ho feu, Roma no paga traïdors. Tindrem memòria i no us ho perdonarem mai”, va avisar.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

1 setmana ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

2 mesos ago