Dues emprenedores elaboren i comercialitzen una marca de cosmètics ecològics fets amb raïm, oli o avellanes

Redacció.- De l’històric molí d’oli d’Ulldemolins (Priorat) al gegantesc Amazon. Dues emprenedores de la comarca distribueixen una marca ecològica de cosmètics fabricats amb productes agrícoles propis de la comarca. Gemma Peyri i Teresa Giral fan servir oli, raïm i avellanes per elaborar sabons i cremes, sota el nom comercial de ‘Nina Priorat’, amb la corresponent certificació ecològica. El certificat de traçabilitat que acredita l’ús de fruits de proximitat és precisament la principal arma de les empresàries per fer-se un lloc en el competitiu sector de la cosmètica. La crema hidratant de raïm és el seu producte estrella, si bé n’ofereixen d’altres com l’oli d’avellana que es caracteritza per les seves propietats cicatritzants i per a pells delicades. La iniciativa, arrencada fa uns anys, va agafar embranzida l’any 2014 i ara ja distribueixen a través de botigues i Internet.
El principal client de la marca ‘Nina Priorat’, que deu el seu nom a la néta d’una de les sòcies, és el consumidor final. Internet, via pàgina web i també per Amazon -on es pot comprar la línia cosmètica d’oli d’oliva-, encara representa un percentatge petit de les vendes, que es concentren en tendes i també en els cellers d’on les empresàries se n’emporten el producte bàsic, ja sigui oli, avellanes o la pasta de raïm d’on s’extreu el “principi actiu” dels seus productes de cosmètica. En un laboratori extern del País València s’elabora el producte final.
“Les cremes van sortir al mercat l’any 2008, però la idea havia sorgit set o vuit anys enrere”, recorda una de les sòcies, Gemma Peyri, en declaracions a l’ACN. Feien produccions petites, sota el segell de km O, i va ser l’any 2014 quan les empresàries van apostar fort pel projecte, la qual cosa va suposar un canvi de laboratori. “Vam aguantar la crisi, ens va costar molt, però no vam deixar de produir i al 2014 vam pensar que havíem de fer un tomb: o abandonàvem o seguíem, però sempre amb el segell de qualitat de producte ecològic”, afegeix.

Ara fabriquen unes 1.500 unitats del format de 200 ml mentre que del fresc petit -de 25 ml- se n’arriben a fer més de 5.000 a l’any. També té molta sortida una línia de productes en format més reduït. Aquesta línia es va tirar endavant arran la demanda d’alguns hotels catalans d’oferir als seus clients un lot d’acollida de qualitat. “Vam veure aquesta mancança als hotels i vam apostar per aquesta gamma en format reduït, i ho estem venent molt bé, però en allotjaments petits, no pas als grans hotels perquè no els encaixa per preu”, afirma l’empresària.

Conscients que la competència en el món de la cosmètica és ferotge, les emprenedores estan convençudes del potencial en el valor afegit dels seus productes. “La nostra arma és el producte de territori; tal com s’extreu el principi actiu que porta cada gamma, té una certificació de traçabilitat que els altres no tenen”, diu Peyri. “Per exemple, l’ingredient principal de la gamma d’oli d’oliva -aproximadament un 15%-, és oli de la cooperativa d’Ulldemolins, la primera de l’Estat en fer oli ecològic, i d’un petit molí privat de Cabacés, i això ara per ara ningú al mercat ho pot dir”, conclou.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago