Categories: Noticies d'Economia

Els catalans han fet 6,4 milions de viatges el primer trimestre del 2017, un 9% menys que l’any passat

Només augmenten els desplaçaments dins de Catalunya a segones residències i a cases de familiars o amics

ACN Barcelona .- Els residents de Catalunya han fet 6.411.100 viatges durant el primer trimestre del 2017, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). La xifra és un 9% inferior a la registrada en el mateix termini de l’any passat, i ha suposat 18.608.000 pernoctacions, una estada mitjana de 2,9 nits per persona i una despesa de 1.236 milions d’euros. Totes les xifres són inferiors a les de l’any anterior, excepte per als viatges dins de Catalunya a allotjaments de no mercat, és a dir, a habitatges en propietat i de familiars o amics. Aquests han augmentat un 5,2% interanual i representen gairebé la meitat dels viatges dels catalans. Des de l’Idescat s’alerta que cal tenir present l’efecte Setmana Santa, atès que aquest any ha tingut lloc a l’abril i al 2016, al març.
Els viatges dels catalans dins de Catalunya, que representen el 63% de tots els viatges dels catalans, han disminuït un 6% com a resultat de la baixada del 27,5% dels viatges amb allotjament de mercat (hotels, càmpings o allotjaments de lloguer) i l’augment del 5,2% dels de no mercat (habitatge en propietat i de familiars o amics). Els viatges amb destinació a la resta de l’Estat (que representen el 23%) han disminuït el 19,6%, mentre que els viatges a l’estranger (el 14% restant) han disminuït un 2,7%.

Per àmbit de residència, 1.709.700 viatges corresponen a residents de Barcelona ciutat, 1.778.600 a residents de la resta de l’Àmbit Metropolità i 2.922.800 a residents de la resta de Catalunya.

La despesa dels catalans en viatges, al primer trimestre, ha estat de 193 euros per persona, xifra que representa una disminució de l’11,8% en relació amb el primer trimestre del 2016, i que equival a 66 euros de despesa diària.

Pel que fa als residents de la resta de l’Estat, han fet 948.500 viatges amb destinació a Catalunya durant el primer trimestre de l’any, xifra que representa una disminució del 8,1% interanual. La Comunitat de Madrid, Aragó i la Comunitat Valenciana són les principals comunitats autònomes de procedència (amb 209.600, 153.400 i 102.700 viatges respectivament). La durada mitjana dels viatges ha estat de 3,6 nits, amb una despesa total de 317 milions d’euros, un 1% més que el mateix trimestre del 2016. Això suposa una despesa de 335 euros per persona i una despesa diària de 94 euros.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago