Categories: Noticies de Societat

CaixaForum Tarragona: cultura al servei de la ciutadania

Situat en ple cor de la ciutat, el CaixaForum, un dels centres culturals més rellevants de Tarragona, treballa per apropar la cultura a tots els sectors de la societat

 

Un reportatge de Nerea Tera

 

El CaixaForum es va instituir com a tal l’any 2008 en un emblemàtic edifici noucentista dissenyat durant els anys 50 per l’arquitecte tarragoní Pujol i Sevil. La institució compta amb 1.500 metres quadrats dividits en una sala d’exposicions, un auditori i tres espais polivalents. Des del seu cèntric emplaçament, el CaixaForum realitza una tasca de difusió i divulgació de la cultura amb l’objectiu de contribuir al creixement individual de les persones i a l’enriquiment de la societat en general.

Per tal de complir aquest objectiu, ofereix un ampli ventall de propostes culturals de temàtica molt diversa tals com exposicions, tallers, conferències o cicles de cinema i poesia, entre d’altres. Fidels, a més, a la concepció de que la cultura ha de ser assequible per a tothom, el CaixaForum organitza activitats dirigides a un públic divers: des de nens fins a adults de totes les edats, passant per estudiants o un públic especialitzat, sempre amb la intenció d’enderrocar les barreres que, de vegades, fan inaccessible la cultura a determinats sectors de la població.

Gràcies a la labor de CaixaForum Tarragona, hem gaudit d’exposicions de gran rellevància a la nostra ciutat com El paisatge a la Col·lecció de Carmen Thyssen, amb obres de Monet o Gauguin; Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna dedicada a la concepció de la vida després de la mort a l’antic Egipte; una exposició dedicada a George Méliès, el visionari cineasta francès que va introduir els efectes especials al cinema i Sorolla. Apunts a la sorra, on es va explorar la faceta de dibuixant del genial pintor valencià.

A l’actualitat, el CaixaForum acull, entre altres, el Festival de Cinema REC i una exposició de l’obra del fotògraf brasiler Sebastià Salgado. I ja, de cara a l’any vinent,  el CaixaForum està preparant una sèrie d’activitats entre les que destaquen un cicle de cinema dedicat a la figura de Buster Keaton, tallers de cinema i teatre, projeccions de pel·lícules d’animació pels més petits i un espectacle de dansa.

Dins de les seves propostes educatives, dirigides a alumnes de primària, ESO, batxillerat o cicles formatius,  s’oferiran també activitats divulgatives de caire divers: tallers creatius i artístics de poesia, tècniques teatrals o creació de peces musicals i tallers científics on s’estudiaran fenòmens com l’electricitat, l’energia, les cèl·lules o el canvi climàtic, entre d’altres.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago