Categories: Noticies de Smartcity

Barrioh Servicios Digitales, empresa emergent reconeguda per la URV, ofereix eines digitals al petit comerç per fidelitzar els clients

Els consumidors accedeixen a les promocions de les botigues a través de l’app Ohbarri. L’empresa analitza les dades i estableix estratègies de millora de vendes als comerços

La pandèmia de COVID-19 va provocar un augment del comerç electrònic i les grans empreses van ser-ne beneficiades per la ràpida maduració d’aquest tipus de comerç, en detriment del de proximitat. És en aquest context que a final de l’any 2021 neix el projecte emprenedor de Sergi Compte, estudiant del Màster en Intel·ligència Artificial i Seguretat de Sistemes de la URV, que aporta solucions digitals al petit comerç: Barrioh Servicios Digitales, que la URV ha reconegut com a empresa emergent.

“El nostre objectiu és que el comerç local aconsegueixi visibilitat en una xarxa dominada per les grans empreses”, explica Compte. Així, han desenvolupat l’aplicació OhBarri, per a Android i iOS, que ofereix un programa de punts per als consumidors de les botigues associades. Això els dona accés a cupons, promocions, descomptes i també sorteigs. L’aplicació funciona amb la tecnologia blockchain per protegir la gestió de punts dels usuaris i comerços, que són inesborrables i invariables.

El model de negoci d’aquesta empresa emergent està basat en un sistema de quotes per a les botigues adherides, actualment unes quaranta del Tarragonès i el Baix Camp. Més enllà de la visibilitat que pot oferir l’aplicació, Barrioh Servicios Digitales presta un servei d’anàlisi de dades i assessorament: “Tenim les dades parametritzades, la qual cosa ens permet ajudar els comerços a generar estratègies de millora de les vendes a través de les promocions”, explica Compte.

El projecte va rebre un dels tres ajuts del Consell Social de la URV a les millors idees emprenedores, en la convocatòria del curs 2020-21.

La Unitat de Valorització de la Fundació URV i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV,  han donat suport a Barrioh Servicios Digitales per l’obtenció de la categoria d’start-up reconeguda per la URV, un reconeixement a totes les empreses innovadores i amb valor afegit liderades per estudiants i Alumni URV.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

5 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago