La indústria vitivinícola, amb unes vendes netes de més de 300 milions d’euros l’any, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya
El Departament d’Agricultura, a través de PRODECA, i conjuntament amb l’INCAVI i amb les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, organitzen, a Barcelona, rondes de negocis entre compradors de països d’Amèrica i Àsia i empreses catalanes
Prop de 40 compradors de 12 països es trobaran a l’Hotel Alimara de Barcelona amb més d’una trentena d’empreses catalanes del sector vitivinícola català, durant els dies 14 i 15 de juny. Acció, Alimentaria i Euroselecció Riedel col·laboren en aquest esdeveniment que posa de relleu el sector vitivinícola català
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), i conjuntament amb l’Institut català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del DARP, i les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, organitzen el I Catalonia Wine and Cava Business Forum, que té lloc els dies 14 i 15 de juny, a l’hotel Alimara de Barcelona.
Catalonia Wine & Cava Business Forum és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i elaboradors de vi i cava de Catalunya, i importadors i distribuïdors d’Amèrica i Àsia, amb l’objectiu principal d’establir relacions comercials entre les empreses catalanes de vi i cava i els operadors dels mercats convidats.
L’acte d’inauguració i benvinguda comptarà amb la participació del director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, i del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, que presentaran el sector del vi i cava a Catalunya, el tercer sector agroalimentari de Catalunya, amb unes vendes netes de més de 300 milions d’euros l’any.
Així, durant dos dies, a Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresa-operador), organitzades de manera que tots els cellers inscrits puguin presentar el seu celler i donar a conèixer i tastar els seus productes a tots els operadors internacionals, en reunions individuals d’una durada de 20 minuts. A més, s’ha afegit al programa dinars networking amb l’objectiu d’aprofundir en els contactes obtinguts durant les rondes d’entrevistes.
En aquesta ocasió, en les jornades B2B prenen part prop de 40 compradors convidats dels següents mercats:
Amèrica – Canadà, Colòmbia, El Salvador, EUA, Mèxic, Panamà, Perú, Puerto Rico, i República Dominicana.
Àsia – Japó, Singapur i Taiwan.
El DARP a través de PRODECA, i conjuntament amb l’INCAVI i amb les associacions sectorials Associació Vinícola Catalana, Institut del Cava i PimeCava, formen el Comitè Organitzador d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector del vi i el cava de Catalunya, i que compta amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement, d’Alimentaria-Intervin, i d’Euroselecció-Riedel.
Empreses catalanes participants:
1+1=3 | DO Penedès, DO Cava | Guardiola de Font-Rubí (Alt Penedès)
Acústic Celler | DO Montsant, DOQ Priorat | Marçà (Priorat)
Alta Alella – Cava Privat | DO Alella, DO Catalunya, DO Cava | Tiana (Maresme)
Altavins Viticultors | DO Terra Alta | Batea (Terra Alta)
Castell d’Or | DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Cava | Vilafranca del Penedès
(Alt Penedès)
(Alt Penedès)
Castell de Pujades | DO Penedès | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Celler Masroig | DO Montsant | El Masroig (Priorat)
Celler Ronadelles | DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Terra Alta, DO Cava | Cornudella de Montsant (Priorat)
Clos Montblanc | DO Catalunya, DO Conca de Barberà | Barberà de la Conca (Conca de Barberà)
Clot dels Oms – Rabetllat i Vidal | Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat)
Costers del Sió | DO Costers del Segre | Balaguer (Noguera)
Covides | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Edetària | DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
Grup Oliveda | DO Catalunya, DO Empordà, DO Cava | Capmany (Alt Empordà)
Marco Abella | DOQ Priorat | Porrera (Priorat)
Mas Bertran Viticultors
Mas Blanch i Jové | DO Costers del Segre | La Pobla de Cérvoles (Garrigues)
Mas Llunes | DO Empordà | Garriguella (Alt Empordà)
Mas Rodó Vitivinícola | DO Penedès | Mediona (Alt Penedès)
Mascaró | DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Nadal | DO Penedès, DO Cava | Torrelavit (Alt Penedès)
Oriol Rossell | DO Penedès, DO Cava | Sant Marçal (Alt Penedès)
Pares Baltà | DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | Pacs del Penedès (Alt Penedès)
Pedro Masana | DO Catalunya, DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
Raventós Rosell | DO Catalunya, DO Penedès, DO Cava | Masquefa (Alt Penedès)
Roqueta Origen | DO Catalunya, DO Pla de Bages, DO Terra Alta | Santa Maria d’Horta d’Avinyó (Bages)
Sant Josep Vins | DO Catalunya, DO Terra Alta | Bot (Terra Alta)
Torelló | DO Penedès, DO Cava | Gelida (Alt Penedès)
Torreblanca | DO Penedès, DO Cava | Sant Miquel d’Olèrdola (Alt Penedès)
Vinícola de Nulles | DO Tarragona | Nulles (Alt Camp)
Vinícola del Priorat | DOQ Priorat, DO Terra Alta | Gratallops (Priorat)
Vinyes Domenech | DO Montsant | Capçanes (Priorat)
Viña Tridado | DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
La indústria vitivinícola a Catalunya
Com ja s’ha esmentat, la indústria vitivinícola, amb unes vendes netes de més de 300 milions d’euros l’any, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya.
El sector vitivinícola català té una estructura molt sòlida i competitiva. Més de 22.000 persones treballen en el les vinyes, cellers i serveis associats. S’ha registrat un creixement continu en l’àrea coberta per vinyes inscrites amb Denominacions d’Origen (DO) de Catalunya com a conseqüència de la millora constant de la qualitat del raïm produïdes en aquestes zones.
Enòlegs i productors de Catalunya estan en constant recerca de grans vins; una recerca en la qual els ajuda una llarga tradició que ha estat enriquida per les tècniques i mètodes de producció més innovadors. Això els ajuda a obtenir vins amb caràcter complex, matisos rics d’un territori que, si bé és relativament petit, presenta una gran diversitat de paisatges, microclimes i varietats de raïm.
Així, hi cal destacar alhora una gran capacitat tècnica i humana, instal·lacions i enòlegs de primer nivell, clima i territori privilegiats per al conreu de vinya. Dins d’una ampolla de vi català hi ha tradició, cultura, paisatge, recerca, innovació i tecnologia, ambició i passió. Per això, el mercat natural del vi català és el món.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.