L’Avinguda de la Catedral ofereix més de quatre quilòmetres d’estanteries amb diversitat d’oferta editorial
Una activitat “que surt a compte”
L’editor, Gregori Dolç, ha afirmat que és l’oportunitat per posar-se en contacte amb la gent que “encara” llegeix. Després de confirmar que l’emplaçament de La Setmana “és excel·lent” ha conclòs que per un editor “no ser-hi, seria un error”.
Dolç ha subratllat que “no sap si l’estat de la lectura està millor o pitjor que l’any passat” però que com que el seu és un sector “sempre en crisi” les fires són una oportunitat. En la mateixa línia s’ha referit l’editor, Xavier Benito, que ha dit que “és un bon moment perquè la gent vegi el que s’ha editat en català”.
Tot i lamentar que la tecnologia ha restat protagonisme al llibre, ha admès que ser a l’Avinguda de la Catedral “surt a compte” però que és un “esforç” que fa de gust per donar suport a la llengua, la cultura i al país.
Primeres compres de La Setmana
Després d’haver modificat les dates de l’activitat i començar-la una setmana més tard, el president de La Setmana s’ha mostrat confiat en que enguany hi participarà més gent perquè “ja hi ha més persones que han tornat de vacances “. El màxim responsable de l’esdeveniment ha recordat que “és l’oportunitat” per trobar tots els llibres perquè els editors hi porten “tot el seu fons”.
Un dels ciutadans que passejava per un dels passadissos d’aquesta mostra, Pep Vinyoles, ha trobat la fira “petita” i “amb molta oferta per a nens i nenes”. Vinyoles ha dit que els llibres l’apassionen i que per això “li agrada la fira”.
“No se si és cert això que diuen que la gent d’ara no llegeix tant. Però si als que ens agrada venim, potser fem picar a algú”, ha fet broma Vinyoles. Per la seva banda, una altra ciutadana, Venessa Benítez ha afirmat que cada any ve a veure les novetats i “sempre compra alguna cosa”. Benítez ha explicat que ve a primera hora perquè és quan “es veu tot més bé” i que ha comprat el llibre Mirall Trencat de Mercè Rodoreda.
270 activitats durant La Setmana
En aquesta edició, l’escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1947) serà distingit amb el 21è Premi Trajectòria en reconeixement a “l’excel·lència de la seva obra literària, la seva obra monumental i la defensa de la cultura en català”. El pintor Joan Pere-Viladecans ha cedit una obra a Cabré i se’n oferiran reproduccions a la fira. L’acte de lliurement del premi a Jaume Cabré serà el 14 de setembre a les 19:30h.
En l’edició d’aquest 2017 s’han programat més de 200 activitats, unes 40 orientades als més petits. Aquestes accions es desenvoluparan en 3 escenaris exteriors del recinte de La Setmana i en dos espais interiors: el Casal del Metge i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).
Del 8 al 17 de setembre també passaran per la setmana diversos autors internacionals com ara l’artista visual italià Nanni Balestrini, l’autora anglesa Mary Beard, i la siriana Gulnar Hajo. Paral·lelament, aquest 2017 La Setmana organitzarà un acte solidari en favor de la cultura de la pau.
Balanç positiu de 2016
La passada edició de La Setmana va generar un gran èxit i el balanç va ser “positiu”. La facturació va arribar fins els 354.000 euros, un 16,6% més respecte l’any anterior. La venda de llibres i revistes durant els dies de la mostra, va augmentar en un 8,9%, apropant-se a la xifra de 22.300 €. També destaquen la compra de llibres de fons, ja que, va representar quasi la meitat de les vendes.