L’organisme liderat per Miguel Ángel Gimeno dona suport a la campanya de l’ONU #UnitedAgainstCorruption
Redacció.- Antifrau de Catalunya ha estrenat aquest dissabte 9 de desembre el seu nou compte de Twitter (@antifraucat) coincidint amb el Dia Internacional contra la Corrupció i amb la voluntat d’apropar a la ciutadania “el seu dia a dia i els seus posicionaments en temes exclusivament relacionats amb el seu àmbit”. El compte de Twitter s’afegeix al canal de Youtube, al de Linkedin i a la pàgina web de l’organisme català. “Antifrau se suma avui també a la campanya de Nacions Unides #UnitedAgainstCorruption ja que som una institució que neix amb la voluntat de col·laborar amb organismes internacionals i xarxes anticorrupció d’àmbit internacional i europeu”, ha manifestat el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno. “Sense treballar decididament en la prevenció, no aconseguirem reduir aquest mal endèmic i perpetrarem una societat més desigual i una vulneració sistemàtica dels drets humans”, ha asseverat Gimeno.
“La corrupció és un greu problema econòmic amb unes greus conseqüències socials amb un efecte devastador cap a la persona”, ha insistit el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, organisme que des del 2011 és membre de ple dret de l’Associació Internacional d’Autoritats Anticorrupció (IAACA) i de la European Partners against Corruption (EPAC/EACN) – de la qual n’ha ostentat la vicepresidència-, les dues principals xarxes existents de col·laboració i intercanvi d’experiències en la prevenció i la lluita contra la corrupció. “La lluita contra la corrupció és una preocupació mundial perquè és un fenomen que existeix tan en països rics com pobres, i els fets demostren que danya als menys desenvolupats de manera desproporcionada. La corrupció contribueix de manera determinant al fracàs del desenvolupament dels drets dels ciutadans i en molts casos porta al fracàs estatal”, han assenyalat des d’Antifrau.
De fet, l’objectiu de la campanya de Nacions Unides i també de l’Oficina Antifrau de Catalunya és “sumar esforços” de tots els sectors implicats en la lluita contra la corrupció: governs, sector privat, organitzacions no governamentals, mitjans de comunicació i els ciutadans. El Programa de les Nacions Unides per el Desenvolupament (PNUD) i l’Oficina de Nacions Unides contra les Drogues i el Delicte (UNODC) han creat de nou una campanya internacional conjunta que se centra en com la corrupció actua com un dels majors impediments per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a commemorar el Dia Internacional contra la Corrupció de 2017 , la UNODC ha desenvolupat una amplia campanya centrada en els diferents ODS i en la manera en que la lluita contra la corrupció esdevé vital per aconseguir-los.