Aquesta nova convocatòria comptarà amb mig milió d’euros més que les dues anteriors
La innovació és una prioritat transversal per als objectius de la Unió Europea (UE), i fonamental per a promoure un sector agroalimentari i forestal eficient des del punt de vista dels recursos utilitzats i per a afavorir la seva competitivitat i diversificació.
En aquesta línia, Catalunya ha estat una de les primeres regions europees a desenvolupar la mesura de cooperació per a la innovació. Durant les convocatòries 2015 i 2016 es va aprovar un total de 78 iniciatives de Grups Operatius, per un valor total de 7 milions d’euros. D’aquestes iniciatives, 33 corresponen a plantejament i redacció de projectes d’innovació, i 45 corresponen a projectes pilot innovadors.
Els projectes pilot es troben en aquests moments en fase d’execució, donat que es tracta de projectes plurianuals. Els corresponents a la convocatòria 2015 finalitzaran durant el proper mes de setembre i, per tant, ja es podrà disposar dels primers resultats definitius.
Els projectes finançats per aquesta línia d’ajuts han de ser innovadors i implicar l’execució d’una acció en comú, alhora que han de fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament de la base de coneixements en les zones rurals, enfortint els lligams entre l’agricultura, la producció d’aliments, la silvicultura, i la investigació i la innovació incloent l’objectiu de millorar la gestió i el rendiment mediambiental.
Els resultats obtinguts de l’execució d’aquests projectes es divulgaran a través de la xarxa d’innovació agroalimentària de Catalunya (Xarxa-i.cat) i de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI)