Categories: Noticies de Smartcity

9a. Conferència BioEconomic – Tarragona Smart City

“Solucions de Mobilitat Urbana Sostenible i Accessible“ & IV EXPO VEHiA Tarragona 2018

TSMC, Tarragona Smart Mediterranean City (ara Region) i BioEconomic, organitzaran la 9a. Conferència BioEconomic® “Solucions de Mobilitat Urbana Sostenible i Accessible“, dins del 4t Cicle de Conferències BioEconomic® 2017 – 2018 “Smart City Tarragona”, que  tindrà lloc el dia 14 de Setembre a l’ URV Universitat Rovira i Virgili.

El paper de la mobilitat urbana sostenible i accessible, en entorns urbans com a instrument de mobilitat en pobles i ciutats, cal un procés de planificació acurat, que ha de tenir en compte totes les variables que afectin d’una manera o altra la mobilitat de l’àmbit territorial.

L’inauguració i benvinguda anirà a càrrec del Dr.Santiago Castellà, Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de l’URV i Sebastià Parera Fuster, Manager de BioEconomic.

Veurem les novetats i el desenvolupament del PIRVEC, Pla d’infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric a Catalunya, per en Miquel Àngel Escobar Mariné, Transport and Energy de l’ ICAEN, Institut Català d’Energia.

Es desenvoluparà en dos sessions i un debat participatiu, en la primera sessió es tractaran les solucions de Mobilitat Sostenible i Logística. Veurem l’ultima milla a les Ciutats Intel·ligents, la gestió de la mobilitat al centre de treball, amb el cas de la Diputació de Barcelona, per Manel Ferri Tomàs, Tècnic en Mobilitat a la Diputació de Barcelona.

El Projecte Smart VAO: experiències i resultats de mobilitat sostenible en entorn acadèmic, per el Dr.Josep Maria Gastó i Heras, Manager CRISTECH -Tech Transfer Unit – TECNIO Center – Universitat Rovira i Virgilii veurem les solucions de mobilitat amb gas.

En la segona sessió veurem la Sostenibilitat i Accessibilitat en Mobilitat Urbana, amb exemples d’instal·lació, gestió i accessibilitat dels punts de recàrrega.

El cas de SOREA: Mobilitat Sostenible a l’empresa, per Daniel Vela De Albert, Àrea Manager Catalunya Balears, Responsable de Flota en SOREA. El Vehicle Autònom, full de ruta, temes legals i tecnològics, per José Manuel Barrios, Cap d’Innovació d’Applus+ IDIADA.

I el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Accessible a Tarragona.

Ponència magistral sobre la connectivitat digital remota amb l’ infraestructura de carga de vehicles elèctrics, diagnosis i gestió de ABB, per Álvaro Vázquez Suárez, Responsable d’Infraestructura Vehicle Elèctric de ABB.

El debat participatiu anirà al voltant dels escenaris i estratègies de futur del model de Mobilitat Sostenible en Entorns Urbans, estarà moderat per Antoni de la Torre, de l’ Unitat de Gestió Ambiental i Radioisòtops de l’URV Universitat Rovira i Virgili.

Exemples i casos d’èxit

El paper de l’ATM del Camp de Tarragona en la promoció de la mobilitat sostenible i segura, amb Daniel Miravet, Director de l’ATM – Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona.

Les oportunitats i projectes innovadors en l’àmbit de la mobilitat i el transport: l’exemple de Reus Smart City, per Leo Blazquez, CIO de Reus Mobilitat i Serveis, Ajuntament de Reus.

Els plans de desplaçament d’empresa com a eina d’estructuració territorial de la mobilitat, per Jordi Escolà, Gerent CUÏC.

La cloenda del acte anirà a càrrec del Sr. José Juan Acero de Dios, Conseller d’Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, i Cases regionals del Ajuntament de Tarragona i president de l’empresa pública Aparcaments Municipals de Tarragona i del Dr. Santiago Castellà, Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de l’URV.

Jornada de formació per a estudiants per part del projecte STEPS, organitzat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i BioEconomic, a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV, com acte paral·lel de la 9a conferència BioEconomic -“Solucions de Mobilitat Urbana Sostenible i Accessible“, sobre Conducció Segura i de les últimes novetats i avenços en Mobilitat Sostenible.

IV Expo VEHiA

Durant la celebració de la Conferència, de 10h a 15h tindrà lloc la IV Expo VEHiA, una zona d’exposició i zona de probes per als professionals i públic en general, tindrà lloc al mateix Campus Catalunya de l’URV.

Comptarem amb la gama de l’Smart Electric Drive i dels Scooters de NIU.

Curs de Conducció Segura per als conductors novells i experimentats amb els Scooters elèctrics de NIU, al Circuit habilitat al Campus Catalunya de l’URV.

>>Inscripció gratuïta a la Jornada, programa i més detalls: www.bioeconomic.cat

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago