La xarxa de Turisme Esportiu presenta el seu pla d’acció

Una cinquantena d’agents turístics i equipaments esportius de les comarques de Tarragona han participat aquest dimarts 21 novembre

Redacció.- És el segon workshop de turisme esportiu organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i amb el suport tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, que, sota el títol “Els equipaments esportius a la cadena de valor del turisme”, ha afavorit la creació de col·laboracions entre ells.

Aquesta acció dona continuïtat a les tasques de vertebració i consolidació de la Xarxa de Turisme Esportiu de la demarcació de Tarragona, creada el 2016 tal i com estava previst en el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Agències de viatge especialitzades, empreses d’activitats i d’esdeveniments esportius i allotjaments amb vocació d’especialització en turisme esportiu han mantingut diverses reunions amb els representants de la desena d’equipaments esportius que han presentat la seva oferta al worskhop: la Fundació Tarragona 2017 amb l’Anella Mediterrània, el Centre de tecnificació esportiva d’Amposta, Futbol Salou, el Circuit i Port de Calafat, el Pavelló Olímpic de Reus, Reus Ploms, l’Estació Nàutica Costa Daurada, Lumine, el Gimnàstic de Tarragona i Tennis Salou.

Durant l’acte s’ha presentat el Pla d’acció sectorial del Turisme Esportiu a la demarcació de Tarragona, per part de Jordi Calabuig, cap del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del PCT de Turisme i Oci de Catalunya, i posteriorment s’ha celebrat  l’assemblea de la xarxa de turisme esportiu.

Aquest Pla és el resultat d’un procés participatiu en què gestors d’equipaments, gestors d’associacions de turisme i administracions turístiques locals, han identificat les necessitats de millora per a la vertebració d’una oferta d’equipaments esportius orientats a l’activitat del turisme, reforçant la imatge de turisme esportiu del territori i on la gestió d’aquests equipaments compatibilitzi els usos domèstics amb els turístics.

El desplegament del Pla, a realitzar durant els propers anys, ha de permetre estructurar la Xarxa com a un ens consolidat amb funcionalitat associativa i aglutinadora de la diversa oferta existent d’equipaments esportius i turístics.

El Pla compta amb cinc programes d’actuació en els àmbits de l’organització, la qualitat, l’estructuració de l’oferta, la comunicació i la creació de producte.

La inauguració de la jornada, ha estat a càrrec del conseller delegat d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, que ha destacat “és important que abans de la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 ja es treballi el llegat que deixaran. I és fonamental que aquest llegat es treballi des del conjunt del territori, superant el concepte de municipi”.