Vueling deixa a terra una quarantena d’estudiants de Reus que anaven de viatge de fi d’etapa a Itàlia

????????????????????????????????????

Finalment, el grup sortirà vuit hores més tard del previst en un altre vol de la companyia, que admet un error puntual de “descoordinació”

ACN Reus .- Un grup de 40 estudiants de 4t d’ESO i tres professores de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus han perdut un vol a Florència des de l’Aeroport del Prat per una “mala organització” de la companyia Vueling, segons han denunciat a l’ACN. El grup ha arribat a l’aeroport a les quatre de la matinada amb l’objectiu d’agafar l’avió que sortia a les 06:15 hores. Segons una de les mestres afectades, Empar Pont, el mostrador de grups no ha obert fins a les cinc i ho ha fet amb una única treballadora que “no donava a l’abast” per atendre’ls a ells i a un altre grup de 57 persones. Tot i que posteriorment s’hi ha afegit un altre empleat, el grup reusenc ha arribat a la porta d’embarcament deu minuts abans de la sortida del vol i no ha pogut accedir a l’avió. Finalment, el grup volarà a les 14:30 hores cap a Bolonya i, des d’allà, viatjarà en autobús fins a Florència. La companyia ha admès a l’ACN que s’ha produït un error puntual de “descoordinació”.
El grup ha sortit de Reus a les tres de la matinada i ha arribat passades les quatre a l’Aeroport del Prat per iniciar el seu viatge de fi d’etapa per Itàlia. Segons ha explicat la professora Empar Pont, quan anaven a facturar l’equipatge en els mostradors generals els han indicat que ho havien de fer en un d’específic per a grups, el qual no ha obert fins a les cinc.

“Només ens atenia una persona i hem vist que seria molt just perquè teníem un altre grup al davant. La noia s’ha posat molt nerviosa perquè ha vist que no tenia temps i després ha vingut un altre noi”, ha explicat la professora. Segons la versió, la treballadora s’ha posat en contacte amb el personal de l’avió per comunicar-los que encara faltava gent per facturar i els han dit que els esperarien.

Un cop facturades les maletes, el grup ha passat els controls a corre-cuita i ha hagut d’anar corrents per l’interior de la terminal. “Ens han tancat la porta d’embarcament a la cara perquè, segons ens han dit, arribàvem deu minuts tard”, ha lamentat Pont. “Els hem dit que arribàvem a l’hora que ens havien deixat arribar per la seva mala organització. Ens han atès molt malament”, s’ha queixat.

Segons la professora, després del disgust, la companyia els ha ofert repartir el grup en dos vols -un cap a Bolonya i un cap a Florència-, però ho han descartat perquè “no podíem partir el grup”. Posteriorment, els han ofert sortir a les vuit del vespre. “Alguns dels alumnes estaven plorant, tenen 15 anys i per molts d’ells era la primera vegada que volaven”, ha relatat la mestra.

Finalment, Vueling els ha proposat reubicar-los en un vol cap a Bolonya amb sortida de les 14:30 hores, i els ha ofert esmorzar i dinar com a compensació pel temps d’espera. “Per nosaltres això no és una compensació perquè no hem vingut a passar el dia a l’aeroport”, ha insistit la mestra. A més, es dona el cas que les maletes sí que han viatjat en l’avió i ja es troben a Florència.

Aquest canvi de plans impedirà al grup visitar la ciutat de Pisa, tal com tenia previst aquest dilluns al matí. Finalment, els estudiants arribaran a Florència en autobús des de Bolonya per poder iniciar l’esperat viatge, que els portarà a visitar diferents ciutats italianes fins diumenge.

Segons ha explicat Pont, ja s’han posat en contacte amb l’agència de viatges reusenca amb qui havien contractat els vols per presentar una reclamació contra la companyia. “És un problema de la seva organització perquè nosaltres hem arribat a l’aeroport amb temps suficient per fer tots els tràmits que toquen”, ha abundat Pont.

Vueling admet un error puntual de “descoordinació” i demana disculpes

Consultada per l’ACN, la companyia Vueling ha admès que s’ha produït un error puntual de “descoordinació” i ha demanat “disculpes” públicament al grup afectat pel que qualifica d’un “fet aïllat”. Fonts de l’aerolínia han detallat que la situació s’ha generat perquè el personal de facturació no ha informat de la situació al personal de l’avió i que aquest ja no ha esperat al grup reusenc perquè s’havia superat l’hora de tancament de la porta d’accés -que està fixada en 20 minuts abans de la sortida del vol-.

Segons l’empresa, el personal dels mostradors de facturació ha estat l’habitual a les cinc del matí. “Està calculat en funció del nombre de vols durant el dia”, ha aclarit un portaveu de l’empresa. Després de detectar la incidència, la companyia ha ofert vals als afectats perquè poguessin esmorzar i dinar, i els ha ofert sortir en un vol posterior cap a Bolonya. Des d’allà, l’empresa els traslladarà en autobús fins al seu hotel de Florència, on ja trobaran les seves maletes. L’empresa ha subratllat que el personal d’atenció al client de Vueling ha estat en contacte permanent amb el grup.