Vopak Terquimsa ampliarà la seva terminal de Tarragona

La capacitat d’emmagatzematge d’aquesta segona fase serà de 27.500 m3

El Consell d’Administració de Vopak Terquimsa ha aprovat l’inici dels treballs de construcció de la segona fase del projecte d’ampliació “Buenavista” de la terminal de Tarragona. La capacitat d’emmagatzematge d’aquesta segona fase serà de 27.500 m3, destinats a l’emmagatzematge de productes químics. Amb aquesta segona ampliació Vopak Terquimsa explicarà ja amb més de 40.000 m3 en l’ampliació del Moll de la Química, reforçant la seva posició de lideratge en el Port de Tarragona, amb més de 430.000 m3 de capacitat.

Aquesta segona ampliació és la conseqüència lògica de “la nostra ambició de créixer en el Port de Tarragona, i està en línia amb els compromisos adquirits amb els nostres accionistes i amb l’Autoritat Portuària de Tarragona”, explica Eduardo Sañudo, Director General de la Companyia i que ha donat a conèixer la notícia durant la celebració de la novena edició del GLOBAL SHE DAY, esdeveniment que la companyia holandesa Vopak celebra de manera simultània en les 66 terminals del grup a tot el món.

Amb aquesta nova capacitat volem “seguir atenent les necessitats dels nostres clients industrials situats en el clúster químic de Tarragona, al mateix temps que ens permet atreure nous fluxos que potenciïn el nostre rol com hub de productes químics en el mediterrani occidental” explica Sañudo. La nova ampliació incorporarà l’última tecnologia en automatització industrial per permetre la realització d’operacions més segures i eficients, tot això sota els més alts estàndards d’eficiència mediambiental. Les característiques constructives de la nova capacitat permetran una alta flexibilitat per atendre les necessitats dels clients.

Està previst que els treballs d’ampliació s’iniciïn aquest mateix mes d’abril i que la nova capacitat estigui operativa al llarg del segon trimestre de 2019. El GLOBAL SHE DAY celebrat avui en les instal·lacions de Vopak Terquimsa en el Port de Tarragona, ha reunit prop de dues-centes persones. L’acte ha comptat amb la presència del President de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu; del Subdelegat del Govern, Jordi Sierra; de la Directora dels Serveis Territorials d’Ocupació i Empresa de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Carme Mansilla; del Regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; a més de representants de companyies de la AEQT, de diferents institucions, administracions públiques, associacions de veïns, clients, proveïdors i els empleats de Vopak Terquimsa.