Victòria ajustada del CBT contra Tortosa

Bon començament dels jugadors blaus a la seva presentació davant del públic del Serrallo

CBT.- David Fernández aconseguia la primera cistella del partit, un triple, que va obrir el camí cap una primera part on els jugadors locals poc a poc s’anaven sentint més còmodes sobre la pista i anaven obrint bretxa en el marcador. Tot gràcies a una defensa que posava contra les cordes cadascun dels atacs de l’equip tortosí. Al final del primer quart es va arribar amb una diferència important al marcador, 21-6.

Durant els primers minuts del segon quart, els jugadors visitants es van veure encara més desbordats per la defensa tarragonina, que no deixava ni un moment de respir. A més a més els percentatges de tir dels tortosins, eren molt baixos en aquests moments de partit. La diferència en el marcador anava creixent. Els blaus controlaven el partit a la perfecció i el marcador poc a poc es va anar ampliant més pels locals 31-10, passat la meitat del segon període.

La defensa zonal bloqueja al CBT

Arribats a aquest punt l’entrenador visitant, va demanar un canvi defensiu als seus jugadors, que van passar a defensar en zona. Això va provocar la reacció de l’equip visitant, que amb només tres minuts va aconseguir un parcial de 4 -11. 39-23 al descans.

A l’inici del tercer període, els visitants van seguir defensant en zona. Els atacs dels jugadors blaus, cada cop eren més espesos. Els visitants, malgrat perdre algunes pilotes en atac, van passar a controlar el timing del partit, encapçalats per Kilian Riverol. Amb 43-32 al marcador, Berni va demanar el seu primer temps mort. No li agradava el que veia a la pista. L’equip havia passat de dominar el partit amb comoditat, a ser dominat.  Després del temps mort les coses no van canviar. Pèrdues, mala accions ofensives, poca intensitat defensiva i sobretot  l’angoixa de veure que els tortosins cada cop s’apropaven més al marcador.

I el darrer quart no podia començar pitjor pel jugadors blaus. Amb només un minut i quinze segons, els visitants amb un parcial de 0-6 van aconseguir igualar pràcticament el partit, 47-46. Els jugadors de l’Ebre seguien defensant en zona. Berni es va veure obligat a moure fitxa, canviar la estructura de l’equip. Va passar a jugar amb quatre jugadors exteriors i un únic interior. La formula no va donar resultat i l’equip tortosí seguia amb la seva remuntada, aconseguit a poc més de 6 minuts per arribar al final, capgirar el marcador 49-52.

I aquí no es va aturar la remuntada. Amb 51-56 a marcador, el partit es complicava, però una cistella de Guido, seguida d’una recuperació de David Fernández, que va acabar amb falta antiesportiva, dos tirs lliures convertits i una cistella posterior de Shepard,  van tornar a posar als blaus per davant en el marcador, 57-56.  La reacció tortosina va ser ràpida, triple. Una cistella de Guido va igualar el partit a 59, quan faltaven 50″. El CBT es va posar per davant, però el visitants van tenir tres atacs per endur-se la victòria, que al final gracies als tirs lliures convertits pels jugadors blaus es va quedar a Tarragona, per 63-60.