El Vendrell aprova els pressupostos municipals, que creixen un 13,3% respecte els comptes de l’any passat

ERC i PxC allunyen posicions amb el govern i voten en contra la proposta pactada entre Carnicer, PP i Cs

ACN El Vendrell .- L’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dilluns els pressupostos del 2017, de 56,8 milions d’euros (MEUR). La xifra representa un increment del 13,3% respecte els comptes de l’any passat, principalment degut al cànon cobrat de l’empresa Aigües de Tomoví. Al mateix temps, el pressupost d’aquest any contempla una amortització del deute financer per situar-lo al 116%. El govern encapçalat per Martí Carnicer ha pogut tirar endavant els comptes únicament amb el suport de PP i Ciutadans, amb qui ja havia acordat la proposta definitiva i evitava així sotmetre’s a la moció de confiança que ell mateix havia anunciat. Si bé l’alcalde va aventurar una abstenció per part d’Esquerra i Plataforma per Catalunya, finalment aquestes dues formacions han votat en contra, com també ho han fet Sí Se Puede i Som Poble.
Pel que fa a l’endeutament, aquest any el pressupost del Vendrell destina 8,09 MEUR a amortització, xifra que representa gairebé dos milions més que l’últim any. Martí Carnicer s’ha marcat com a objectiu reduir l’endeutament per sota del 110% al llarg del 2018, de manera que ja ha avançat que durant el proper any es tornarà a destinar bona part del pressupost a aquesta qüestió.

Pel que fa a les despeses no financeres, aquestes baixen un 0,1% en el conjunt del pressupost, englobant l’Ajuntament, els patronats i organismes públics. En aquests últims casos, destaca un increment del 10,4% en les despeses del Patronat de l’Hospital Asil per actuacions de manteniment i un augment del 5,1% a l’Auditori per a diverses millores.

D’altra banda, el capítol d’inversions preveu 5,3 MEUR. La partida més important recau en l’ampliació de l’illa de vianants, als carrers Prat de la Riba i Doctor Robert, amb 1,5 MEUR. D’aquests diners, un milió els aporta l’Ajuntament i 500.000 euros provenen d’Aigües de Tomoví per la renovació de la xarxa de clavegueram. En relació a la resta d’inversions, destaca més de mig milió d’euros per millorares urbanes, com l’eliminació de les aigües fecals a Pisos Planas.