La Universitat d’Estiu de la URV dedicarà una jornada a les Smart Cities

La Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City organitzen el primer curs sobre ciutats intel·ligents dins la Universitat d’Estiu de la Universitat Rovira i Virgili. Tindrà lloc el proper 6 de juliol a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona, i porta per títol “Tendències actuals de les ciutats intel·ligents”.

La jornada s’inaugurarà a les 9.30 del matí i a les 10 es pronunciarà la conferència inaugural, a càrrec d’Alain Jordà, expert en desenvolupament local, titulada “Cap a un desenvolupament urbà sostenible”. Durant el matí també intervindrà Xavier Izquierdo, especialista en polítiques d’innovació, que parlarà sobre “Reenginyeria de processos de gestió en una ciutat intel·ligent”.

Finalment es realitzaran dues taules rodones. La primera serà “Estratègies de finançament i captació de recursos competitius”, moderada per Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, i en la qual també hi participaran Albert Sonrosal, expert en finançament europeu; i Jordi Brustenga, consultor europeu en RIS3. La darrera, que servirà per tancar la jornada, debatrà el tema “Les ciutats intel·ligents al servei de les persones”. Estarà moderada per Begoña Floría, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona; i comptarà amb les aportacions de Lourdes Muñoz, consultora especialitzada en Big Data; Josep Maria Casellas, expert en participació; i Jordi Escolà, consultor en mobilitat sostenible.

El curs és obert a tothom i permet obtenir un certificat oficial de la URV. La inscripció té un cost de 15 euros i es pot formalitzar al següent enllaç: http://www.urv.cat/ca/estudis/formacio-permanent/universitat-estiu/llistat-activitats/