Un total de trenta nous agents s’incorporaran l’any vinent a la Guàrdia Urbana

Foto Mauri

La policia local ha celebrat aquest dimarts la seva festivitt amb un acte al Teatre Tarragona

  • La Guàrdia Urbana de Tarragona ha celebrat aquest migdia, amb motiu del seu 161è aniversari, l’acte de la festivitat del cos, durant el qual s’ha reconegut la tasca dels agents més veterans i s’han lliurat les medalles i felicitacions als policies que han realitzat actuacions policials destacades durant l’últim any.

L’acte, que ha tingut lloc al Teatre Tarragona, ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i del director general d’Administració de Seguretat de la Generalitat, Jordi Jardí, entre d’altres autoritats, a més de representants de tots els cossos policials.

En el torn de discursos, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha expressat el suport incondicial a la Guàrdia Urbana i a la resta de cossos policials que operen al territori, del qual ha assegurat que “tots plegats ens n’hem de sentir orgullosos”. A més de posar en valor l’activitat diària, l’alcalde ha destacat especialment tres serveis realitzats els últims mesos: l’atenció a les víctimes de violència de gènere, les actuacions amb motiu de les recents ventades i aiguats i el desplegament del pla de seguretat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Pel que fa a la plantilla, s’ha explicat que l’any 2019 es farà efectiu un augment de fins a 30 nous agents que reforçaran les diferents divisions i compensaran les jubilacions previstes.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha reiterat el balanç positiu del primer any de funcionament de les càmeres de videovigilància a la Part Baixa i ha explicat la intenció d’estendre aquests dispositius a altres punts de la ciutat. També ha volgut posar en valor la bona acollida del reforç de patrullatge de proximitat, una iniciativa que, segons ha avançat, tindrà continuïtat.

Per la seva banda, l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández Ferreira, ha destacat l’activitat constant que realitza la policia local. En els deu primers mesos d’aquest any 2018, el cos ha rebut prop més de 54.000 trucades i s’han registrat més de 10.000 actuacions en els àmbits de la seguretat, l’assistència i el trànsit. S’han tramitat 2.783 expedients d’intervenció a l’espai públic, s’han realitzat més de 47.000 controls de velocitat amb radar i s’han practicat 4.016 proves d’alcoholèmia i drogues en vies urbanes.