Un centre comercial similar a Les Gavarres, l’alternativa a Ikea

El gegant holandés Ten Brinke va sustituir Ikea al PP10. CEDIDA

Un centre comercial multimarca de la companyia holandesa Ten Brinke serà finalment l’alternativa a IKEA als terrenys situats al costat de la Anella Mediterrània de Tarragona

La Junta de Propietaris del Pla Parcial 10 ha decidit el projecte que finalment permetrà la urbanització de l’espai i l’empresa holandesa Ten Brinke ha estat l’alternativa escollida a IKEA per ocupar els terrenys del Pla Parcial 10 al costat de la T-11. Hi havia una altra opció, la de l’empresa sevillana Bogaris, que finalment ha quedat descartat. El centre comercial incorporarà diferents marques, però no es podrà desenvolupar fins que la Generalitat atorgui la llicència comercial.

Els titulars dels terrenys del futur barri de Ponent venen els drets dels 68.000 metres quadrats d’equipament comercial del PP10 per 14 milions d’euros més IVA, una xifra que el situa al nivell dels 15,7 milions d’euros que es va comprometre a pagar IKEA a 2012 si hagués executat la seva opció de compra.

Aquests diners serviran per dur a terme la urbanització del sector, que se sumarà als 2,7 milions d’euros que l’Ajuntament ha previst per 2019 per fer front a la seva part de la propietat mitjançant el Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA). La societat municipal compta per llei amb la cessió del 20% dels terrenys, de manera que cobrarà 2,8 dels 14 milions d’euros de la venda.

La multinacional obrirà un espai comercial multimarca, amb supermercats d’alimentació, oferta de restauració i botigues de diversos sectors, entre altres serveis. Es tractaria d’un espai similar al que l’empresa ja té actualment a Madrid, on s’hi poden trobar firmes com Burger King, Aldi, Ahorramás, Orenes, Shell, Dulces Tentaciones, Petuluku o Midas.