Un any per finalitzar la nova Escola Arrabassada

El conseller Bargalló dona explicacions sobre el ritme previst de les obres. CEDIDA

LA NOVA ESCOLA ARRABASSADA ENTRARÀ EN FUNCIONAMENT EL CURS 2020-2021

L’alcalde i el conseller d’Educació de la Generalitat  han visitat les obres de construcció

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha rebut aquest matí, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, en una visita de treball en la qual també hi ha assistit la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill, i el director dels serveis territorial d’Educació a Tarrragona, Jean-Marc Segarra, entre d’altres autoritats.

Després de la reunió, que ha estat valorada com a molt positiva per ambdues parts, han visitat els terrenys on s’està construint  la nova Escola Arrabassada, situada a la cantonada del carrer Narcís Oller amb el carrer Mercè Rodoreda, on el director de l’obra ha explicat el projecte de construcció de l’ escola, que entrarà en funcionament el curs 2020-2021.

El conseller ha remarcat que el centre “fa una desena d’anys que està en mòduls i que les obres permetran que l’edifici estigui acabat per al curs 2020-2021, un edifici adequat al projecte educatiu sòlid i innovador que té l’escola”.
Sobre la possibilitat de construir un institut escola en aquests terrenys, el conseller d’Educació ha manifestat que “de moment construïm una escola, però hi ha una reserva d’espai per si calgués construir una part d’institut i convertir-la en institut escola”. En aquest sentit, ha exposat que a Catalunya està disminuint l’alumnat de P3 però que hi ha previst un increment demogràfic a l’ESO. Per això, ha declarat que “hem d’estar atents a respondre a aquest augment i la resposta no pot ser massificar els grans instituts, sinó que caldrà prendre decisions, en alguns casos amb la fórmula d’institut escola, que pot assimilar aquestes oscil·lacions entre primària i secundària en el temps”.
Bargalló ha explicat als mitjans de comunicació que “hem estat parlant d’aspectes d’infantil i primària, de la signatura d’un conveni per corresponsabilitzar-nos de les obres de millora i manteniment de manera mútua, també de la necessitat a mig termini d’augmentar l’oferta de secundària o de millorar la utilització de l’antiga Universitat Laboral”.
El titular d’Educació ha destacat que “Tarragona necessita d’un treball colze a colze, amb corresponsabilitat de l’ajuntament i del departament, l’ajuntament com a  autoritat comunitària i nosaltres educativa”. Ha afegit que hi ha hagut “un acord absolut” en tots els aspectes i que “es desenvoluparan de manera immediata de cara al setembre”. “L’educació al segle XXI no té raó de ser sinó  s’insereix en la comunitat”, ha assegurat Josep Bargalló.
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha  qualificat  la reunió amb el conseller d’Educació com a “molt constructiva i amb moltes coincidències en les línies de treball”. De la nova escola Arrabassada ha valorat positivament que el seu disseny  hagi estat  compartit amb la comunitat educativa i ha afirmat que “està perfectament integrada al barri de Llevant on hi ha molta població infantil”.