Categories: Noticies de Societat

 Tres detinguts a França per presumpta vinculació amb els atemptats de l’agost

Els tres arrestats estan directament relacionats amb Driss Oukabir, que es troba actualment a la presó

Redacció.- Els serveis policials francesos, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, han detingut aquest dimarts tres persones per la seva presumpta per la seva presumpta vinculació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, segons ha informat el Ministeri de l’Interior. Els tres arrestats estan directament relacionats amb el terrorista Driss Oukabir, que es troba actualment a la presó per la seva suposada pertinença a la cèl·lula terrorista que va atemptar Catalunya el passat mes d’agost. Les detencions s’han dut a terme als departaments occitans de Gard i Tarn. Els agents també han practicat diversos registres en domicilis francesos.

El Ministeri de l’Interior subratlla que després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, una de les principals línies d’investigació que es va obrir i que encara està activa, va ser la d’esbrinar possibles connexions dels membres de la cèl·lula terrorista amb terceres persones que residissin fora d’Espanya i ha assegurat que l’estreta col·laboració de les autoritats franceses amb la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra “està sent clau per al correcte esclariment dels possibles vincles que ha pogut mantenir aquesta cèl·lula terrorista a l’exterior”.

Els investigadors esperen que d’aquesta actuació, i de les dades obtingudes en els registres, es puguin incorporar fets rellevants sobre la relació i possible connexió dels detinguts amb els terroristes participants en els atemptats a Catalunya ara fa poc més de mig any.

El Ministeri també ha recordat que aquestes actuacions s’emmarquen en la investigació duta a terme entre els dos països, i recollida en el mecanisme de col·laboració de l’equip conjunt d’investigació, que autoritats de França i Espanya van signar el passat octubre, i que a Espanya està dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional i coordinada per la seva Fiscalia. Aquests equips conjunts d’investigació se signen ad hoc entre autoritats judicials i policials de tots dos països i tenen una vigència de 6 mesos.

Per la seva banda, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit als passadissos del Senat que l’operació segueix oberta i no se’n poden donar més detalls. El ministre ha felicitat la policia francesa, així com la Guàrdia Civil i els Mossos per l’operació. A més, ha dit que des que es va activar el nivell 4 d’alerta antiterrorista s’han fet 227 detencions.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago