Trapero no acudeixa la primera reunió convocada per de los Cobos sobre l’1-O

El major ha cedit el seu lloc al número 3 dels Mossos; per part de la Guàrdia Civil hi assisteix Ángel Gozalo i també hi ha Sebastián Trapote com a cap de la policia espanyola a Catalunya

Redacció.- El número tres dels Mossos i comissari general de coordinació territorial, Ferran Lopez, assisteix a la primera reunió convocada pel coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, des que va ser designat director de l’operatiu policial contra l’1-O. El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha delegat en ell la seva presència. A la reunió també hi participen el responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, i el cap de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote. La reunió se celebra a les 18 hores a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya i és la primera des que el director del gabinet de coordinació i estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat i coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, ha estat designat per fiscalia per dirigir els diferents cossos policials amb l’objectiu d’impedir l’1-O. Aquest dissabte, tant el conseller de l’Interior, Joaquim Forn, com el major dels Mossos van deixar clar que no accepten aquesta ordre del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

Durant la reunió, el compte dels Mossos a Twitter publicar les intencions del cos policial:”Assistim a la reunió de la Delegación per trasmetre’ls q hem sol·licitat a Fiscalia que insti la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya”.