Tornen els clubs de lectura fàcil

Redacció.- Els clubs de Lectura Fàcil el componen persones amb diferents capacitats lectores que llegeixen un mateix llibre guiats per un monitor i que es reuneixen periòdicament. Utilitzen com a eina bàsica llibres en format especial LF (lectura fàcil) amb l’objectiu de facilitar el gust per la lectura a persones amb dificultats lectores i de comprensió.

La Biblioteca junt amb els Centre de Normalització Lingüística i l’Escola Oficial d’Idiomes uneixen esforços per oferir de manera trimestral lectures adreçades tant als aprenents dels primers nivells de català com totes aquelles persones nouvingudes o no,  que vulguin una lectura per millorar el català o també persones amb dificultats lectores.

Les sessions son trimestrals i gratuïtes, tot i que és imprescindible la inscripció prèvia perquè les places són limitades. A més de les trobades per comentar els llibres els clubs de lectura fàcil s’acompanyen d’activitats de dinamització relacionades amb la lectura. Aquestes activitats, sovint son sortides o visites culturals que tenen el prpòsit de contribuir a fomentar les relacions interpersonals, la cohesió social i la millora del coneixement de la cultura catalana.

Els clubs seran conduïts per Xavier Brotons, professor de català i periodista casteller, qui compta amb una extensa bibliografia d’aquesta.