Torna el Pati de Mares i Pares Tarraconins

Amb ‘El Poder de les Carícies’, d’Adolfo Gómez Papi 

 

 

Redacció.- El segon quadrimestre del Pati de Mares i Pares Tarraconins centrarà la seva atenció en les noves tecnologies durant la criança. D’una banda i en clau positiva tractarà l’ús de les xarxes socials en família a través d’una taller a càrrec del mànager de la comunitat d’Instagramers de Catalunya i Tarragona. Per altra banda, el Pati comptarà novament amb la participació de l’Equip de Prevenció de les Addicions de l’Ajuntament de Tarragona amb una xerrada sobre l’addicció a les pantalles. “El Pati de Mares i Pares Tarraconins és un projecte que va néixer amb l’objectiu de donar respostes en temes d’educació, de salut i criança”, explica la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos.

“En total –afegeix la responsable del Club dels Tarraconins, Elena Gavaldà- 6 sessions de la mà d’experts en diversos temes que intentaran donar resposta als diferents dubtes que puguin sorgir en l’educació de l’infant de 0 a 14 anys”.

La igualtat de gènere també pren protagonisme a través d’una xerrada a càrrec d’Elisenda Pascual que tractarà d’eradicar estereotips envers els nostres infants.

Adolfo Gómez Papi, pediatra neonatòleg de l’Hospital Joan XXIII i autor de diversos llibres de criança, serà el plat fort en aquesta edició del Pati de Mares i Pares amb una ponència sobre el poder de les carícies en els infants.

Completen la programació un taller de primers auxilis en nadons i infants a càrrec de Creu Roja de Tarragona i una xerrada sobre les emocions dels més petits d’un col·laborador habitual del Pati: Alejandro Pérez, Un tipo con suerte.

Les sessions es faran als Centres Cívics de la ciutat i a l’espai de l’IMET i seran d’accés lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala. El Pati de Mares i Pares Tarraconins segueix comptant amb el suportd’El Corte Inglés, indret on es durà a terme una de les sessions programades.

Programació del segon quadrimestre:

 

●     Pequemocions

 

Els més petits també tenen emocions que els acompanyen cada dia: tristesa per la mort d’una mascota, enrabiades a l’hora de dinar o por a l’hora de dormir. En aquesta xerrada explicarem una com funcionen aquestes emocions i com les podem gestionar.

A càrrec d’Alejandro Pérez de la Torre. Programa Superior de Coaching (UCM), MSc in Marketing Management (ESADE), llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (URV).

Dilluns 26 de febrer a les 18 h a la Sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET).

 

●     Primers Auxilis en Nadons, Nens i Nenes

Els infants són per naturalesa inquiets, enèrgics i estan plens de curiositat per descobrir el món que els envolta. Per això, és normal que es puguin veure immersos en situacions de perill i fer-se cops, ferides o cremades. En algunes ocasions, aquestes lesions poden requerir d’una intervenció immediata o d’ajuda per a la seva curació. Per aquesta raó, és molt important per als pares, mares i cuidadors d’infants tinguin coneixements i habilitats en primers auxilis amb què fer front a situacions d’emergència .

A càrrec d’Hugo Núñez, formador expert i instructor DEA de Creu Roja Tarragona.

Dimecres 14 març a les 18 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.

●     Connecta’t en família

De ben segur que com a pares ens sorgeixen molts dubtes quan parlem de xarxes socials, apps, privacitat, assetjament escolar digital o seguretat a les xarxes. La finalitat d’aquest taller és perdre la por i aprendre que la vida digital i la vida presencial són una mateixa cosa i que, amb una mica de dedicació i interès, podem coeducar-nos en família en aquest camí cap a la digitalització de les relacions humanes.

A càrrec d’Albert Anguera,  mànager de la comunitat oficial d’Instagramers de Catalunya i de Tarragona.

Dissabte 24 de març a les 10 h al Centre Cívic de la Part Alta.

 

●     Addictes a les pantalles: Educar responsablement

 

Ajudar els nostres infants a navegar per “aquests mons d’Internet”, saber adaptar la tecnologia a la seva edat madurativa, ensenyar els usos positius, poder estar presents en el seu creixement tecnològic, ajudar a descobrir riscos i donar eines per solucionar-nos. En definitiva, educar els nostres infants en l’autonomia, la responsabilitat i l’esperit crític. Sí, també amb els mòbils, les tauletes i altres pantalles. Acceptes el repte?

A càrrec de Claustre Dasca, Educadora social del Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona, Àrea de Serveis a la Ciutadania.

 

Dimecres 4 d’abril a les 18:30 h al Corte Inglés.

 

●     Gènere i criança. Fugim de desigualtats i estereotips

Generarem diàleg, reflexionarem i farem dinàmiques que aportaran recursos per a contribuir a l’eradicació de les desigualtats i els estereotips de gènere, promovent l’acceptació de cada persona en la seva autenticitat.

A càrrec d’Elisenda Pascual, Psicòloga familiar i fundadora d’Acompanyament Familiar.

Dissabte 14 d’abril a les 11 h al Centre Cívic de Torreforta.

●     El poder de las caricias

L’Adolfo Gómez Papi és un expert en criança i “El poder de las caricias” és el título del seu primer llibre. Parla sobre que és un nadó, de les seves necessitats, les seves habilitats, del vincule afectiu i de la criança natural comparada amb la criança de separació, la qual es practica en països industialitzats.

A càrrec d’Adolfo Gómez Papi, pediatra neonatòleg de l’Hospital Joan XXlll i autor de diversos llibres de criança.

Dijous 3 de maig a les 18 h a la Sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET).

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

16 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago