Torna la cuina de l’antiga Roma

????????????????????????????????????

Les propostes d’aquest any s’amplien fins al Serrallo i inclouen l’opció vegana i la rebosteria; Les jornades gastronòmiques tindran lloc durant 17 dies a la ciutat

Aquest matí s’ha presentat la 21a edició de les jornades gastronòmiques Tarraco a Taula, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, que se celebraran del proper divendres 11 al 27 de maig en el marc del Festival Tarraco Viva.

Aquest any, són deu restaurants i una pastisseria els encarregats d’oferir prop d’un centenar de plats, que des d’una visió actual, reinterpreten la cuina de l’antiga Roma. Els establiments participants són Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, El Cortijo i, com a novetat, s’hi afegeixen La Xarxa de El Serrallo, el restaurant vegà Vergel i la pastisseria Velvet MGL.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez ha explicat que “les jornades ja s’han consolidat en el calendari cultural i gastronòmic de la ciutat i proposen viure i experimentar la història d’una manera molt singular, que és tastant les receptes de l’Antiga Roma adaptades a la cuina actual”. I ha afegit: “Activitats com aquestes donen a conèixer la nostra història i ens posicionen com una destinació turística que té cura del seu llegat, tant el material com l’immaterial, ja que les jornades són una perfecta combinació de divulgació històrica i promoció de la cuina mediterrània de la ciutat”.

Els restauradors ofereixen diverses propostes reinterpretant receptes de l’antiga Roma en forma de plats i racions, menús i també degustacions. Els preus oscil·laran entre els  5 i 7 euros dels plats i racions, mentre que els menús s’oferiran a un preu de 25€.

Com ja es va fer en la passada edició, les jornades compten amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica de dos experts, Joan Gomez de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Joaquin Ruiz de Arbulo catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili; d’aquesta manera integren el vessant científic i el rigor històric en l’adaptació de les nomenclatures i en el maridatge dels vins amb les diferents propostes dels restauradors.