Les tempestes escombren el país de sud a nord amb pluja i fort vent

Les tempestes deixen ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora

CCMA.- Protecció Civil activa l’alerta del pla Inuncat per fortes tempestes aquesta tarda. La pluja ha entrat amb força pel sud i travessarà el país en direcció nord.

Les precipitacions han començat a caure a les Terres de l’Ebre, i ara cauen amb força a la zona litoral i prelitoral de Tarragona. Els bombers ja han atès 51 avisos per la pluja i el vent. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades.

La pluja ha deixat 23 litres per metre quadrat a Falset, 25 a Siurana, i 22 a Vinyols i els Arcs en mitja hora. Segons bombers, les comarques més afectades han estat el Baix Camp i el Tarragonès.

Les tempestes deixen ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora. A Tarragona el vent ha escombrat en pocs segons la majoria de les terrasses dels establiments de la Plaça de la Font de la nostre ciutat.

El vent també ha passat amb força per la costa del camp de Tarragona. A Reus, a la capital del Baix Camp, les fortes pluges han inundat alguns carrers i places, han provocat el trencament de branques d’arbres i han afectat alguns serveis.

Les pluges i el fort vent també han afectat tota la comarca, i també la comarca veïna de l’Alt Camp.

Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al Twitter

Atenció a la carretera

La situació pot ser complicada a les carreteres del país per l’operació tornada del cap de setmana. Protecció Civil demana extremar les precaucions en la conducció sobretot en el medi natural, a prop de rius i rieres.

També recomana consultar la previsió meteorològica abans de fer cap activitat i suspendre-la si no hi ha prou garanties de poder fer-la amb seguretat.