‘Taula Amiga’ reparteix 65 àpats al día

La Fundació Formació i Treball, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Serveis Socials, donen aliments frescos a més de 40 famílies a la setmana

Redacció.- L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest divendres el menjador social Taula amiga, gestionat per la Fundació Formació i Treball gràcies al conveni de col•laboració amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona.

Després de gairebé 4 anys en funcionament, el menjador social Taula Amiga ha ampliat i renovat les instal•lacions per tal d’optimitzar el servei i dignificar-lo encara més. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que la importància d’aquest menjador social és “que facilita la manera de sortir de la situació difícil en la qual es troben els usuaris de la Taula Amiga. El més maco del projecte és que es treballa per no estigmatitzar a les persones”. Santos ha avançat que l’Ajuntament “farà una gran remodelació de tots els serveis d’emergència social pe treballar d’una manera més cohesionada”.

Per la seva part, la directora de la Delegació a Tarragona de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau, ha explicat que un dels grans objectius que es plantegen és “créixer”. “Des del principi s’ha apostat per una imatge la més integradora possible, ara amb aquesta remodelació s’ha volgut buscar encara més l’estètica de restaurant, amb cambrers uniformats, taules per a quatre comensals, paraments, i tota una imatge corporativa clara i actualitzada”, afegeix.

A banda dels canvis a la part del menjador, Taula amiga també compta amb un magatzem on es reben les donacions d’aliments del Mercat Central i de grans superfícies i des d’on s’atén a les famílies de Tarragona que deriven des de Serveis Socials perquè s’emportin menjar fresc per cuinar a casa. També en aquest espai s’ha buscat donar una imatge el més normalitzadapossible, organitzant el menjar com un supermercat i donant a les famílies les racions en els seus propis carros o en bosses sense etiquetar. “L’objectiu –explica la directora de la Delegació a Tarragona de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau- és que la recollida d’aliments sigui el més discreta possible per als membres de la família”.

Durant aquests anys, a més, des de la Fundació Formació i Treball, s’ha treballat per donar a Taula amiga un valor afegit desenvolupant subprojectes vinculats com: un Hort urbà per usuaris/àries, el projecte Alimentem Somriures (finançat per la Fundació Port Aventura), la donació d’aliments frescos a famílies, xerrades d’interès o el PES (Programa d’Entrega Social, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya). Situant com a eix principal l’apoderament dels usuaris/àries.

Cada dia mengen a Taula amiga gairebé 65 persones i es donen aliments frescos a més de 40 famílies per setmana (la majoria amb fills a càrrec). Per a tots ells, des de Formació i Treball, la Fundació amiga, volem ser millors i per a tots ells continuarem millorant.