El Tarragona supera al Químic ER en l’últim partit de la fase regular

Ni locals ni visitants s’hi jugaven res

Eloi Boix.-  L’únic objectiu que els Voltors tenien per al partit d’aquest dissabte passat era gaudir del joc del rugby. Ni locals ni visitants s’hi jugaven res, ja que els uns tenien unes opcions molt remotes de classificar-se per al playoff i els altres, fos quin fos el resultat, acabarien segons a la classificació. Aquesta falta de pressió es va veure traduïda en un partit vistós amb fins a 8 assajos i amb alternatives al marcador.

Van començar marcant els homes d’en Jason Randell mitjançant el Lisandro Taglialavore, després de formar un maul a la sortida d’una touche dins de la zona de 22 metres contrària que no va poder ser aturat per la defensa barcelonina. Al cap de pocs minuts, el Químic va capgirar el marcador en recollir el seu ala dret cop de peu a la sortida d’un cop de càstig posat en joc ràpidament. Tot just tres minuts més tard, en Marc Martín culminava un bon moviment dels tres quarts tarragonins a la sortida d’una melé per a tornar a posar al Tarragona per davant.

Encara es veurien dos assajos més abans del descans, un a càrrec de cada equip. El Químic va neutralitzar el segon assaig tarragoní en el minut 26, mentre que, en Joan Rojas, després d’una puntada de peu darrere la defensa contrària va anotar els últims punts abans del descans.

A la segona part, la tònica del partit va continuar amb el mateix guió. Els canvis introduïts pels visitants van ser contrarestats pels tarragonins i no van poder capgirar la dinàmica. L’Óscar Puyo a la sortida d’una melé al mig del camp superava fins a tres defensors i assajava sota pals al minut 54 i en Pau Moreno aprofitava un atac en superioritat per atacar l’interval a la zona central del terreny de joc per anotar l’últim assaig de la temporada en el minut 66.

Tot i la targeta groga mostrada a en Pau Moreno posteriorment, el Químic només va poder anotar un últim assaig en el minut 71 deixant sense el premi del bonus ofensiu als Voltors.

Amb aquest resultat (31-22) el Tarragona acaba setè a la classificació en la millor temporada de la seva història, tant pel nombre de victòries aconseguides com pel lloc ocupat a la taula. Any rere any aquest grup de jugadors va superant les fites aconseguides en campanyes anteriors. Tot i que els playoffs hauran de seguir esperant, sembla que cada vegada estan més a prop, la temporada que ve serà la definitiva? L’equip es posarà a treballar a partir de dimarts perquè així sigui.