Tarragona recorrerà al Suprem la sentència que anul·la el POUM

El TSJC suspèn l’aprovació del POUM de Tarragona perquè falta un informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs

Redacció.- L’Ajuntament de Tarragona ha rebut una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estima un recurs contenciós administratiu interposat per la companyia Logística de Hidrocarburos CLH. La resolució anul·la el text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona que va aprovar la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, del 14 de maig del 2013. El tribunal considera que falta un informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs, en concret, sobre el Pla de Millora Urbana de Campsa, el 40 CLH. El consistori recorrerà al Tribunal Suprem (TS) perquè al·lega que no és “ni obligatori ni perceptiu incloure’l al POUM”. Amb el recurs de cassació i sense sentència ferma el POUM seguirà vigent.
L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha demanat que la Generalitat, com part implicada, també presenti el mateix recurs. “És deplorable l’actitud de CLH. Que quedi clar que seguirem insistint per què es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està al mig de la ciutat. Traslladem del centre urbà una activitat molesta que impedeix la dignificació d’un entorn on s’ha previst una zona verda, d’equipaments i residencial”, ha defensat el batlle.