Tarragona i Miami treballaran conjuntament per potenciar el turisme i la cultura entre les dues ciutats

Tarragona i Miami treballaran conjuntament per potenciar el turisme i la cultura entre les dues ciutats. Foto Mauri

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la consellera de Turisme, Inmaculada Rodríguez; s’han reunit aquest matí amb l’alcalde de Miami, Tomàs Regalado, que està de visita oficial per diferents ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat.

Tarragona impulsa.- La ciutat de Miami ha signat una declaració d’amistat amb el Grup Patrimoni de la Humanitat d’Espanya amb l’objectiu de treballar conjuntament en temes turístics i culturals.

Regalado ha explicat que torna a Miami “impressionat amb Tarragona. És una ciutat esplèndida, amb una història increïble i amb un atractiu turístic que volem potenciar”. Regalado ha avançat que tan bon punt torni a Miami treballarà en tres eixos: reunir-se amb els touroperadors dels Estats Units per estrènyer llaços amb Tarragona, contactar amb revistes especialitzades i treballar amb les companyies de creuers de Miami per afavorir les connexions amb la ciutat de Tarragona.

Per la seva part, l’alcalde Ballesteros ha destacat “l’aliança amb la ciutat de Miami, que traspassa el paper i afavorirà l’intercanvi turístic entre les dues ciutats”.

Miami ha triat Espanya perquè és un dels països amb més presència a la llista de ciutats i indrets Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, comptant en l’actualitat amb un grup de quinze ciutats que es qualifiquen en el seu conjunt com a Patrimoni de la Humanitat. L’alcalde d’aquesta població americana està de visita a algunes ciutats espanyoles Patrimoni Mundial on fa reunions de treball per estrènyer els llaços de col·laboració.

Un dels objectius de la ciutat de Miami és, en l’àmbit turístic, consolidar-se com un referent a escala mundial, no només a través de la divulgació dels seus propis atractius sinó, a més, mitjançant l’enfortiment de la seva privilegiada posició estratègica que posa a l’abast del turista que arriba a Miami qualsevol altre punt de la geografia americana.

En aquest sentit, Miami és la porta d’entrada, no només als Estats Units, sinó a tota Amèrica Llatina i ho serà més de cara al futur, amb la contínua millora de les connexions de transport terrestre i aeri.

Per tot això, tant la ciutat de Miami com el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya comparteixen l’objectiu de sumar esforços de cara a aconseguir un millor posicionament de les diferents ciutats com a destinacions turístiques i comparteixen la convicció que això ha de fer-se sobre la suma d’esforços, recolzant-se mútuament en la projecció de cada una de les destinacions a escala internacional.

Per aquest motiu, Miami i el Grup de Ciutats Patrimoni Mundial van signar una declaració amb l’objectiu de crear una sòlida relació mitjançant l’establiment d’una línia de cooperació entre el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i la ciutat de Miami, basada en la reciprocitat, l’interès comú, la complementarietat i l’aprofundiment de les seves relacions en tots els àmbits de la seva aplicació.