Tarragona Impulsa ofereix formació i accés al mercat laboral a 97 joves

Aquest dijous ha tingut lloc l’acte de lliurament de diplomes als participants

 

 

Redacció.- Aquest dijous les instal·lacions de Tarragona Impulsa a la Tabacalera han acollit lloc l’acte de lliurament de diplomes als participants de tres programes de formació adreçats, a persones joves, desenvolupats aquest 2017 i que enguany han beneficiat 97 persones. A més dels participants, a l’acte han assistit representants d’empreses col·laboradores, entitats i instituts.

La 5a edició del programa Joves per l’Ocupació, al qual han participat 80 persones en situació d’atur, té un caràcter integral, de manera que 4 tutors fan un seguiment total dels participants, orientant-los, oferint suport a l’adquisició de competències transversals, facilitant l’accés a formació professionalitzadora o, si escau, a l’obtenció de credencials educatives.

Un total de deu persones han pres part a la segona edició de la Casa d’Oficis d’emprenedoria en agricultura ecològica. En aquest cas les persones han rebut formació transversal i específica en l’àmbit de l’agricultura i el foment de l’autoocupació. A més, els participants han estat contractats per l’Ajuntament durant un període de sis mesos per a la producció agrícola al Viver del Riu.

El tercer i darrer programa per al qual avui s’han lliurat diplomes és la Formació Professional Dual en comerç i producte de proximitat, que enguany ha celebrat la segona edició. Els set participants han combinat la formació específica amb el treball efectiu en el sector del comerç. En concret els participants han estat contractats laboralment per a la formació i l’aprenentatge durant 11 mesos.

L’acte també ha servit per agrair la seva implicació al centenar d’empeses, entitats i centres d’ensenyament que col·laboren amb aquests programes, per exemple, oferint estades de pràctiques als participants.

Les tres iniciatives formen part dels programes de formació, orientació i ocupació gestionats des de Tarragona Impulsa. Els programes també compten amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.