Tarragona formarà part d’un selecte itinerari turístic per nou ciutats de l’antiga Europa

Aquest nou projecte de la UNESCO i National Geographic arrenca aquesta setmana amb la celebració d’un seminari a la ciutat

La UNESCO i National Geographic han seleccionat la ciutat de Tarragona perquè formi part d’una nova ruta turística per l’Antiga Europa conjuntament amb vuit altres ciutats del continent. Tots els agents implicats es reuniran aquest dimecres i dijous en un seminari per intercanviar experiències i dissenyar estratègies conjuntes.

El projecte “UNESCO World Heritage Journeys of Europe” proposa generar noves formes per experimentar el patrimoni cultural del continent a partir de la creació de diferents itineraris turístics. El projecte, que tot just arrenca ara, es distribueix en quatre temàtiques: Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe i Underground Europe. El projecte està organitzat per la UNESCO i National Geographic i compta amb el suport econòmic de la Unió Europea.

Tarragona ha estat seleccionada per formar part de la ruta de la primera temàtica del projecte, el de l’antiga Europa. Les altres vuit localitats que l’acompanyaran són: el Santuari d’Asclepeion d’Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia), Sicília i la Necròpolis de Pantalica (Itàlia), l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya).

La ruta es començarà a promocionar ja aquest any amb l’objectiu que estigui ben posicionada per al 2018, tenint en compte que serà l’any del Patrimoni Cultural Europeu i l’Any d’Europa a la Xina. Els mercats prioritaris de la promoció i comercialització d’aquest nou itinerari turístic seran Xina, Nord i Sud d’Amèrica i Europa.

La consellera de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha destacat que la participació activa en aquest projecte “suposa una oportunitat per posicionar-nos internacionalment com a destí de turisme cultural sota un padrinatge tan prestigiós com el de la UNESCO i National Geographic, a més d’aprofitar els canals de comercialització que es posaran en marxa al marc d’aquest selecte itinerari turístic per l’Antiga Europa”.

Seminari World Heritage Journeys of Europe. Ancient Europe.

Des d’aquest dimecres 19 de juliol fins divendres dia 21, Tarragona acull el seminari ‘World Heritage Journeys of Europe. Ancient Europe’, la primera trobada dels agents implicats en la configuració de la ruta, i que reunirà 25 experts en turisme i patrimoni de les ciutats participants en la ruta i de les institucions promotores del projecte. Les conferències i tallers tindran lloc al Centre Tarraconense El Seminari però el programa d’activitats també inclou visites guiades a la ciutat i la presència a l’exhibició setmanal de Tarragona Ciutat de Castells.