‘Tarragona ciutat de castells’ proposa un recorregut per la historia del mon casteller

Presentada la cinquena edició de l’esdeveniment turístic

Tarragona Ciutat de Castells arriba ja al seu cinquè any de vida amb moltes propostes de caire divulgatiu “per a projectar el potencial de les nostres colles i reforçar la marca Tarragona associada al fet casteller, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, ha assenyalat la consellera i Presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez. Aquesta tarda s’ha presentat en roda de premsa la programació d’enguany que ha culminat amb un pilar de cadascuna de les quatre colles de la ciutat. En aquesta edició es recupera l’escola de castells, de la mà de la Colla Jove, com una de les activitats més destacades i es torna a apostar per la vivència dels castells en primera persona: els dimarts, dimecres i divendres de l’estiu tothom que vulgui podrà participar en alguna de les experiències castelleres que ofereix el programa.

Enguany s’ha volgut posar èmfasi en aquestes activitats paral·leles de l’esdeveniment, on també cal sumar un taller fet a mida conèixer per primera vegada el món casteller a càrrec dels Xiquets de Tarragona o un recorregut per la història dels castells, activitat proposada per les dues colles grans de la ciutat.

La iniciativa Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 des de Patronat Municipal de Turisme, com una activitat cultural d’interès turístic, amb la voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells, representats per les quatre colles castelleres de la ciutat. Enguany es tornarà a editar un fullet informatiu que promociona les activitats en diferents idiomes.

Per obtenir més informació i per comprar tiquets es pot consultar la pàgina web www.tarragonaturisme.cat o visitar qualsevol de les oficines del Patronat Municipal de Turisme