Tarragona celebrarà Sant Joan amb els actes tradicionals de foc i cultura

Aquest diumenge tindrà lloc la Festivitat del Corpus

Redacció.- Un any més la ciutat s’apropa a l’estiu amb diverses celebracions de caràcter tradicional que ens marca el calendari, com el Corpus Christi, que tindrà lloc aquest diumenge 18 de juny; o la nit i Diada de Sant Joan; juntament amb el Dia Internacional de la Música. D’una banda i en primer lloc, aquest diumenge veurem sortir al carrer diferents elements del Seguici Popular a partir de les 17.45h en anada a Professó des de la plaça de la font fins al Pla de la Seu, però des de les 9h del matí i durant tot el dia podrem contemplar l’Ou com balla, a la font del claustre de la Catedral, així com degustar la tradicional coca de cireres a la plaça de la Font.

Durant la setmana, però, engeguen diversos actes relacionats amb el Foc de Sant Joan, com són una exposició i una xerrada entorn de la tradició de les falles a Tarragona, el dijous 15 i la Desvetlla dels Ninots de les Foguerades que serà dissabte 17a les 23.30h pels carrers de la Part Alta. També dissabte iniciaran els actes amb motiu del Dia Internacional de la Música. L’Associació de Músics de Tarragona (aMt), proposarà, un any més, un concert tribut a La Capsa de Música de la Tabacalera a partir de les 23h. Enguany serà en homenatge a Madonna.

Durant la nit de Sant Joan hi ha previstos diversos actes com l’arribada del Foc i el seu pas per la ciutat en cercavila, així com la revetlla a la Rambla Nova, que engegarà després de mitjanit, un cop encesa la foguera, que enguany anirà a càrrec de l’orquestra Contraband, amb un important repertori de versions de les cançons més populars dels últims temps. El dissabte 24 de juny, Diada de Sant Joan, a les 19.30h a la plaça de la font tindrem Castells a càrrec de les quatre colles de la ciutat.