Tarragona audita energèticament les seves escoles

Fotografia: Escola Tarragona

Tarragona audita energèticament les seves escoles

Redacció.-  La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) ha iniciat un projecte pel qual realitzarà auditories energètiques a les escoles públiques de la ciutat. Gràcies al patrocini de l’empresa SECE, enguany l’actuació s’efectuarà a tres escoles de Tarragona.
Els equipaments educatius suposen un 40% del total del consum energètic que té l’Ajuntament de Tarragona, és per aquest motiu que s’emmarca dins els eixos prioritaris de la Fundació Tarragona Smart. L’objectiu és contribuir a la millora de l’eficiència energètica i al nivell de confort i qualitat de vida dels ciutadans, en aquest cas dels alumnes i professors a les aules.
El projecte consta de dues fases. A la primera fase, que és la que es durà a terme enguany, s’analitzarà el comportament de l’edifici i les seves instal·lacions. També s’estudiaran les dades de la factura energètica i d’aigua amb la finalitat de detectar el potencial de millora de l’eficiència, així com realitzar una proposta d’actuacions de millora amb les inversions associades i el seu període de retorn.
En una segona fase es pretén realitzar un projecte pedagògic que involucri els docents, altres treballadors de l’escola i alumnes. Estaria enfocat a formació sobre l’ús de l’energia i l’aigua, a més de planificar accions que permetin mitjançant indicadors avaluar la millora aconseguida. L’objectiu és definir un pla estratègic d’acció implementable a totes les escoles del territori.