Tarraco Viva desembarca a Madrid

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid acull avui i demà la presentació nacional de la XX edició de Tarraco Viva, que organitza l’Ajuntament de Tarragona, festival d’àmbit internacional dedicat a la divulgació històrica de l’època romana.

L’acte de presentació, obert tant a periodistes especialitzats com a públic general, compta amb l’assistència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Begoña Floria, tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni; Magí Seritjol, director del festival Tàrraco Viva i Carmen Marcos, del Museu Arqueològic Nacional, que desgranaran els detalls del certamen.

Demà es representarà “Or vós faciatis. L’elecció d’un alcalde en una ciutat romana”, una recreació històrica produïda pel Festival Tarraco Viva i exemple significatiu de les activitats programades durant el certamen.

Les jornades de Tàrraco Viva es van començar a organitzar l’any 1999 com a suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’èxit de les jornades va fer que es continuessin organitzant fins a l’actualitat amb un gran nombre de visitants nacionals i internacionals. L’edició d’aquest any, del 13 al 27 de maig, es presenta amb moltes novetats i girarà al voltant de tres eixos principals; l’esport i la cultura a la Mediterrània clàssic, dones de l’antiguitat i la vida diària en un carrer romà.

El Festival Tarraco Viva, a més, s’emmarca dins el programa cultural dels XVIII Jocs Mediterranis i vol posar en valor el patrimoni cultural comú i potenciar l’intercanvi cultural.

PROGRAMA: ‘Oro vos faciatis. L’elecció d’un alcalde en una ciutat romana’. Recreació històrica produïda pel  Festival Tarraco Viva

Sala d’actes Museu Arqueològic Nacional, 12:00 h.
Assistència lliure i gratuïta fins a completar aforament (180 places).