Tarraco és manté en la pugna final per donar nom al SUV de Seat

Els altres tres destins que competeixen en el darrer tram de les votacions són Alboran, Aranda i Àvila

ACN Barcelona .- Tarraco, toònim romà de Tarragona, és l’únic indret català que continua amb opcions de ser el nom del nou SUV que Seat traurà al mercat a finals del 2018. Competeix amb Alboran, Aranda i Àvila, segons ha fet públic aquest dimarts el president de la companyia automobilística, Luca de Meo, des de la Fira de l’Automòbil de Frankfurt. D’aquesta manera, queden fora de la cursa Abrera i Aran, que fins ara havien estat entre els noms que aspiraven a donar nom al nou vehicle, després que Seat hagués obert un procés per rebre propostes de topònims. També han caigut de la llista Donosti, Tarifa i Teide. Amb els quatre finalistes ja anunciats, Seat obre una darrera votació a partir d’aquest dimarts per a què la gent pugui escollir de forma definitiva quin serà el nom del nou vehicle.
Els quatre noms finalistes han superat una darrera fase de sondeig durant la qual Seat ha organitzat diferents grups d’opinió als seus mercats principals, alhora que ha fet tests als països on la companyia té presència. A parer de Luca de Meo, tant Tarraco, com Alboran, Aranda i Àvila “reuneixen tots els requisits necessaris per convertir-se en un emblema més de Seat”.

Aquest dimarts comença la fase final d’un procés popular que va començar l’1 de juny, i durant el qual Seat ha rebut més de 10.000 propostes de topònims per part de més de 133.000 participants. Ara la votació entre els quatre seleccionats es mantindrà oberta fins el 25 de setembre, i Seat preveu anunciar el nom del nou SUV abans del 15 d’octubre.