Tancament indefinit del Teatre Tarragona

Imatge de la zona danyada, a l'amfiteatre. MAURI

El Teatre Tarragona estarà tancat indefinidament al públic fins que no es pugui garantir la seguretat del recinte. Ara per ara, no es pot preveure quan reobrirà el Teatre que dissabte va suspendre la funció de Dagoll Dagom. La passada nit de divendres a dissabte es va desprendre una de les planxes del sostre sobre el passadís de la zona de l’amfiteatre del Teatre Tarragona.

En una primera inspecció s’ha determinat que l’estructura està bé i es tracta d’una afectació localitzada. Per tal de garantir la seguretat de l’equipament, els serveis tècnics han realitzat les tasques de neteja de la zona afectada i, seguidament, per un principi de precaució es realitzarà una revisió de la resta de planxes del sostre.

Avui s’instal·laran dues bastides per analitzar la part afectada, situada a una alçada de 12 metres. L’objectiu és poder reobrir l’equipament amb normalitat l’abans possible. Des de l’àrea de Cultura, ja s’està treballant per tal que la programació es vegi afectada el menys possible. Els canvis s’aniran comunicant puntualment.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha reconegut que des d’un punt de vista de l’activitat cultural programada, la incidència és greu. Divendres havia d’actuar al Teatre Tarragona, Francis Nuñez dins el Festival Tarragona Sona Flamenc. S’estudiarà si es pot traslladar al Metropol l’espectacle.

Floria, ha explicat que el pèrit ja ha realitzat una primera inspecció i que aquesta setmana s’han d’elaborar els informes per determinar les causes d’aquest despreniment: “La principal prioritat en aquests moments és garantir la seguretat. Paral·lelament, hem de reunir la màxima informació possible i, a partir d’aquí, exigir responsabilitats”. La peça malmesa té menys de 10 anys i estaria dins el termini de ‘garantia’ per demanar responsabilitats a l’empresa.