Tancada reivindicativa de 24 hores a l’Hospital Sant Joan de Reus en defensa del centre

La plantilla rebutja les retallades de personal i de serveis que proposa l’auditoria per eixugar el dèficit

ACN Reus .- Treballadors de l’Hospital Sant Joan Reus han iniciat aquest dimecres, a les nou del matí, una tancada de 24 hores al vestíbul per denunciar les retallades salarials i mostrar el seu malestar pel futur del centre. Al costat de les tendes de campanya i llits inflables on passaran la nit, la presidenta del comitè d’empresa, Alícia Martín, ha explicat que reivindiquen els seus drets perquè “es continuen veient maltractats”. Els treballadors rebutgen frontalment les propostes de l’auditoria encarregada per la direcció amb la finalitat d’equilibrar el dèficit de l’hospital, que el passat exercici va arribar als 8,4 MEUR. Entre d’altres mesures, el document planteja tancar llits, acomiadar treballadors d’Urgències, reduir l’estada dels pacients i prescindir d’un accelerador lineal, entre d’altres. El comitè exigeix estar informat del desenvolupament del futur consorci, que estarà participat per la Generalitat i l’Ajuntament, i reclama a les institucions que, en lloc de perjudicar a la plantilla i als usuaris, n’assumeixin el dèficit.
Martín ha opinat que l’auditoria proposa mesures que són “impossibles” d’adoptar i ha denunciat que l’empresa ja ha decidit, unilateralment, no abonar a la plantilla els complements salarials, conegudes com les Direccions per Objectius (DPO). “Eliminar un accelerador lineal, reduir personal o l’estada dels pacients seran molt complicats de complir i esperem que no tirin endavant”, ha exposat la presidenta del comitè.

En paral·lel, els representants dels treballadors confien que, en un termini màxim de deu dies, podran tancar un acord amb la direcció sobre el conveni col·lectiu, que s’ha de signar abans de finals de mes. En aquest sentit, dijous al matí hi ha convocada una nova trobada negociadora. Els treballadors reclamen un conveni de mínims: “Tot ho podem parlar i tractar”, ha apuntat Martín.

La representant dels treballadors ha explicat que demanen un ajust salarial corresponent a l’increment de l’IPC real del sector i que rebutgen, tal com defensa l’empresa, que el pagament de direccions per objectius (DPO) estigui supeditat a l’equilibri pressupostari. A més, la direcció també insisteix a equiparar l’antiguitat a la del Siscat i a reduir la indemnització per cessament o jubilació.

Martín ha afirmat que intentaran conscienciar la ciutadania que no es poden permetre aquests “atropellaments” a la plantilla. “Treballem a canvi de diners i les empreses no ens poden sotmetre d’aquesta manera”, ha denunciat. En aquest sentit, la presidenta del comitè ha assegurat que seguiran endavant en la defensa dels seus drets i ha indicat que ja han presentat demanda per l’impagament de les DPO.

A les nou del matí d’aquest dimecres diversos treballadors han acampat al vestíbul de l’Hospital Sant Joan, on tenen previst passar la nit. El personal ha muntat tendes, llits inflables i taules informatives per posar en coneixement dels usuaris les seves reclamacions. També s’han programat actes informatius i xerrades durant tota la jornada reivindicativa.