Sobreseguda la sanció contra el Reus per la senyera geganta

Imatge de la gran senyera de 85 metres que es va desplegar durant un partit oficial entre el Reus Deportiu i l'Osasuna a l'estadi reusenc el passat 23 de setembre. Imatge publicada el 20 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va obrir un expedient disciplinari el passat 20 d’octubre

 

Redacció.- El passat 23 de setembre, durant el partit que enfrontava al Reus i a Osasuna, en la graderia del Municipal es va estendre una senyera geganta, encarregada pel club, amb l’ajuda de la ANC de Reus. Durant el partit, a més es van proferir crits de “independència” i insults a Espanya.

Això va ser considerat pel Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a suficient per obrir expedient al club reusenc. La Federació va creure que l’acció podia incórrer en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància”. L’expedient es va obrir a instàncies d’un delegat de la RFEF que va anar al partit, si bé l’àrbitre, a l’acta de l’encontre, no en va fer cap esment sobre l’acció. De fet, es va obrir expedient contra ambdós clubs. El Reus es va mostrar indignat per la mesura i va anunciar que no pagaria cap possible sanció.

No obstant, el Comitè va manifestar ahir que “no resulta possible formular retret disciplinari al club visitant, Club Atlètic Osasuna, i respecte al CF Reus Deportiu, que no s’ha comès una infracció tipificada en el Codi Disciplinari de la RFEF i, en
conseqüència, proposa el sobreseïment del present expedient”.