Categories: Noticies de Societat

Sindicats de la policia espanyola anuncien accions legals contra els Mossos

Els acusen de dificultar la tasca als cossos i forces de seguretat espanyoles, que asseguren que han actuat de manera “impecable”

Redacció.- Els sindicats de la policia espanyola han emès un comunicat on asseguren que l’actuació dels Mossos d’Esquadra per donar compliment a les ordres del TSJC ha estat “escandalosa i d’una lleugeresa vergonyant”. Afirmen que el dispositiu ha estat “insuficient i vergonyosament equidistant”, mentre que titllen la tasca de la policia espanyola “d’impecable”. “La política ha quallat en l’estructura de comandament dels Mossos fins a contaminar la seva actuació en un dia com avui”, critiquen els sindicats. Per això, anuncien que se sumaran a les actuacions de la Fiscalia -en cas que se n’emprenguin- contra els mossos i el seu màxim responsable, el major José Luís Trapero, i que emprendran accions legals per “exigir l’assumpció de responsabilitats penals tant del màxim càrrec del cos com també del seu equip directiu i de tots els agents que hagin dificultat la tasca de la policia espanyola i la Guàrdia Civil”.

En el comunicat valoren que el referèndum, a banda de ser “il·legal”, s’ha usat per part del “nacionalisme català per tensar la societat i enganyar-la”. Els sindicats han mostrat el seu “suport, recolzament i reconeixement” a la tasca dels agents i remarquen que nou agents han resultat ferits.

A més, han valorat que els agents espanyols han estat “escut i baluard davant d’aquells que desitgen destrossar el marc legal amb l’única excusa de que no s’ajusta als seus plans secessionistes”. “La lleialtat constitucional s’ha preservat a Catalunya gràcies a la impecable intervenció de la policia espanyola”, recullen els sindicats.

Crítiques als Mossos 

En el comunicat, han qualificat l’actuació dels Mossos “d’escandalosa”. “No només han evitat complir allò ordenat pel TSJC sinó que han actuat amb una lleugeresa vergonyosa –quan no obstruccionisme- i fins i tot han manipulat dades sobre centres de formació”, recull el comunicat.

Afirmen que el dispositiu ha estat “insuficient i vergonyosament equidistant”. “La política ha quallat en l’estructura de comandament dels Mossos fins a contaminar la seva actuació en un dia com avui”, critiquen els sindicats, que lamenten que han perdut el “respecte” que tenien vers aquest cos. “La impunitat no pot obrir-se camí en un cos com els dels mossos, que comptava amb el nostre respecte”, recull el text.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

5 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

5 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago