Categories: Noticies d'Economia

El sector turístic de Tarragona, indignat i preocupat per “la manca d’inversions” del govern espanyol

La FEHT demana una reunió amb el subdelegat Jordi Sierra per exigir-li solucions a les mancances del territori

Redacció.- La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ha fet pública aquest dimecres “l’enorme preocupació i intranquil·litat del sector turístic davant la recurrent manca d’inversions” a la demarcació. L’entitat s’ha queixat de la manca de materialització i d’avenços en les “promeses” sobre el sector ferroviari. La FEHT ha reaccionat així a l’anunci del Ministeri de Foment de convertir l’Aeroport Girona-Costa Brava en la quarta pista del Prat i de construir un nou baixador del TAV a Vilobí d’Onyar per donar servei a aquesta infraestructura. Davant d’aquest escenari, els empresaris tarragonins defensen la construcció de l’Estació Intermodal al sud de l’Aeroport de Reus. La FEHT ja ha demanat una reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, per abordar les seves reivindicacions.
El sector turístic defensa que l’Aeroport de Reus ha de ser l’autèntic ‘hub’ de comunicacions i transports de la Costa Daurada, de tota la demarcació i, també, un dels principals de Catalunya.

En un comunicat, la FEHT ha recordat que el sector privat ha invertit més de 200 MEUR en els darrers dos anys per millorar els allotjaments turístics i els serveis que s’ofereixen. Aquesta inversió, argumenten, ha permès el rècord de 22 milions de pernoctacions durant el 2017, per la qual cosa la FEHT demana que les administracions inverteixin al territori perquè el sector turístic “continuï sent un motor econòmic, laboral i social” a la zona.

Constantment, ha lamentat la FEHT, “hi ha dubtes” en el territori sobre quin model ferroviari s’implantarà. “Aquesta incertesa i indefinició no ajuda a la captació d’inversions privades exteriors”, ha advertit la federació, qui també ha recordat la manca de solucions per a l’N-340 o la paralització de l’autovia A-27.

Segons el gremi, el sector turístic no aconseguirà atraure i fidelitzar visitants “només amb el treball i inversió del sector privat”, per la qual cosa ha reclamat “la implicació del sector públic amb inversions i estabilitat”. “Cal molt d’esforç i treball per captar un mercat i costa molt poc perdre’l”, ha il·lustrat la FEHT.

Per aquest motiu, el president de la FEHT, Eduard Farriol, ha sol·licitat una reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, per posar sobre la taula les “preocupacions i inquietuds” del sector i, sobretot, “per conèixer de primera mà quines solucions s’activaran”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago