Santa Tecla estrena nou Centre de Desenvolupament Infantil

La psicomotricista del CDIAP explica la seva tasca. CEDIDA

El CDIAP Santa Tecla disposa de nou emplaçament al centre de la ciutat de Tarragona

L’any 2018 va atendre un total de 264 infants

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Santa Tecla es trasllada a la plaça Verdaguer, al centre de la ciutat. El nou equipament disposa de sales més espaioses amb llum directa a totes les sales de teràpia i un increment de l’espai que passa dels 143 m2 als 260 m2. Això fa que es puguin afegir dues sales més d’atenció directa. A banda es guanya accessibilitat, ja que el nou CDIAP està ubicat a la cèntrica plaça Verdaguer.

El CDIAP Santa Tecla va obrir les portes el 15 de desembre de 2010 i va rebre el traspàs de tots els casos de Tarragona ciutat que estaven en atenció en aquell moment al CDIAP del Departament de Benestar Social i Família. En aquest centre s’ofereix un servei especialitzat i gratuït en conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família que s’ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament dels trastorns del neurodesenvolupament des de la concepció fins als 6 anys.

L’any 2018 el CDIAP Santa Tecla van atendre un total de 264 infants. El centre dona servei una àrea d’uns 65.000 habitants (Part Alta, eixample, barris Marítims i nou eixample) dels quals 3.226 es troben en l’edat de 0 a 6 anys.

Al CDIAP es tracten trastorns en el desenvolupament motor, visuals, auditius i psicomotors; trastorns en el desenvolupament cognitiu o del llenguatge; trastorns d’expressió somàtica, afectius – emocionals; trastorns de la regulació i del comportament i trastorns de la relació i la comunicació entre altres. Cal destacar que actualment, un percentatge alt dels casos tenen a veure amb el desenvolupament del llenguatge i en la relació i la comunicació.

L’equip professional del CDIAP inclou treballadora social, psicòloga, neuropediatra, fisioterapeuta, logopeda i psicomotricista. La presentació del nou espai ha anat a càrrec de Marta Bladé, directora del CDIAP Santa Tecla, i de Joan Aregio, director general adjunt i gerent de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.