Salut garantirà els serveis d’urgències i l’activitat programada inajornable d’unitats especials per a avui

El Departament estableix plans de contingència per garantir el servei i respectar el dret a adherir-se a l’aturada de país

Redacció.- El Servei Català de la Salut (CatSalut) garantirà els serveis d’urgències i l’activitat programada inajornable d’unitats especials durant l’aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia, a la qual s’ha adherit el Govern. L’objectiu és minimitzar les afectacions que pugui ocasionar l’aturada a la ciutadania i respectar el dret dels professionals sanitaris que es vulguin acollir a la iniciativa. Per això s’han elaborat els plans de contingència i els serveis mínims oportuns en coordinació amb els centres sanitaris de cada territori.
 
D’aquesta manera es garanteix el funcionament dels serveis d’urgències i emergències i l’activitat programada inajornable d’unitats especials (cures intensives, coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts, tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i transplantaments d’òrgans), així com cirurgia coronària i oncològica, transport sanitari urgent i no urgent vinculat a les unitats especials, teràpies respiratòries domiciliàries i diàlisi ambulatòria.
 
La resta d’activitat programada (visites d’atenció primària i hospitalària, proves diagnòstiques i resta d’intervencions quirúrgiques) es reprogramarà i en els propers dies es comunicarà als afectats la nova data de forma individualitzada.
 
Des del CatSalut s’ha posat en marxa un dispositiu especial per tal de vetllar pel bon funcionament de l’atenció sanitària durant la jornada.
 
En tot moment, s’indica, s’ha vetllat per garantir una atenció de qualitat a la ciutadania tot i les circumstàncies excepcionals, amb la “implicació i el bon treball” dels professionals sanitaris.