Salou suspèn la concessió de noves llicències per a bars musicals i discoteques durant un any

L’Ajuntament modificarà el POUM per allunyar les noves activitats d’oci nocturn del nucli urbà

ACN Salou .- L’Ajuntament modificarà el POUM per allunyar les noves activitats d’oci nocturn del nucli urbà L’Ajuntament de Salou (Tarragonès) ha aprovat una nova regulació per a les activitats de caràcter musical dins del seu terme municipal i la suspensió, per un any, de la concessió de noves llicències per a bars musicals i discoteques. Aquesta interrupció no afecta les llicències existents ni els canvis de titularitat, modificacions o adequacions dels locals, però sí les ampliacions. El consistori ha iniciat una modificació de POUM per ubicar les noves activitats de caràcter musical en el sector 04 del municipi, més allunyat del nucli urbà. Tampoc es podran obrir activitats musicals que vagin més enllà de les 3.30 hores de la matinada per garantir el descans veïnal a les zones on es concentren més locals d’oci. La proposta només ha rebut el suport de l’equip de govern.

La nova proposta, feta per a la Comissió Informativa de Gestió del Territori d’Infraestructures i Manteniment de la Ciutat de Salou, ampliar el tipus d’activitats musicals afectades per la suspensió. Afegeix les sales de concert, els cafè teatre, i els cafè concert, a les ja existents com discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, i establiments de règim especial. El regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha explicat que no es podran obrir activitats musicals que vagin més enllà de les 3.30 hores de la matinada. “Volem prioritzar la qualitat de vida de les zones on més es concentren aquestes activitats”, ha assegurat.

Nova regulació de tendals

En el ple també s’ha aprovat que els canvis de titularitat d’activitat, els canvis d’activitat i/o les noves obertures i les petites obres de manteniment, en locals que disposin de tendals, no resten afectats per la suspensió acordada al mes de maig. Per altra banda, s’ha donat llum verda a l’acord entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Agència Catalana de Turisme, el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-Seca, el Patronat Municipal de Turisme de Salou, i la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme, pel desplegament d’accions de promoció turística conjunta, que suposa una inversió de 900.000 euros en nous projectes i accions de promoció turística.