Categories: Noticies de Catalunya

Salou reparteix cubells per reciclar envasos a les guinguetes de platja

La iniciativa, liderada per ECOEMBES i l’Ajuntament de Salou,  vol millorar la  gestió dels residus als contenidors per part de grans productors

Les guinguetes de platja de Salou ja compten amb contenidors específics per a reciclar envasos lleugers. Ja s’han repartit fins a 78 cubells i contenidors petits per reciclar els envasos entre bars i restaurants que es van visitar, prèviament, amb l’objectiu de buscar la seva complicitat i augmentar el reciclatge d’envasos. Aquesta acció no finalitza en aquesta primera actuació, ja que s’ha previst una segona fase on es visitaran 193 establiments més. Tots ells, anteriorment, van rebre unes jornades informatives, comerç a comerç, que finalitzen ara amb el repartiment del material necessari per a poder portar a terme un correcte reciclatge.

La intenció de la campanya organitzada entre ECOEMBES i l’Ajuntament de Salou és augmentar el reciclatge d’envasos lleugers (contenidor groc) dels quals el juliol se’n van recollir 95 tones, un 26% més que el juliol del 2016. Malgrat tot, des de l’àrea de Medi Ambient es busca augmentar aquestes dades i s’estan estudiant nous sistemes de recollida que facilitin l’increment de les dades de recollida.

Segons la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, “es tracta d’una campanya amb la que volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector d’Hosteleria, Restauració i Càtering  de la importància del reciclatge  i aportar el nostre granet de sorra en aquest canvi”.

Dins la campanya per fomentar l’augment del reciclatge d’envasos lleugers, els educadors s’han trobat idees enginyoses dels establiments per tal de millorar la recollida selectiva o disminuir els residus produïts. Una d’aquestes iniciatives pionera a les comarques de Tarragona ha estat la de la Guingueta Leon a la platja de Llevant, on en els còctel se serveixen amb palletes que es poden menjar.  D’aquesta manera s’evita així la utilització de palletes de plàstic que van al rebuig i fan malbé el planeta. Una altra idea enginyosa és la del restaurant Thaj Mahal que ha reutilitzat dos bidons de 265 litres d’oli per convertir-los en contenidors de vidre i envasos lleugers. Una idea pròpia i original per donar una nova vida a objectes que serien llançats a la brossa.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

14 hores ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

15 hores ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago