Sáenz de Santamaría convida Puigdemont a la propera conferència de presidents i diu que el referèndum serà “un fracàs”

GRA492. BARCELONA, 27/02/2017.- El Rey Felipe VI (i) acompañado por la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría (d), y el presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont (c), durante la inauguración la nueva sede del despacho de abogados Cuatrecasas, hoy en Barcelona, con motivo del centenario de la companía. EFE/Quique García 4651#Agencia EFE

Afirma que no cauran en “les provocacions de la Generalitat” i acusa el president de voler “demonitzar” les declaracions de l’executiu de Rajoy

ACN Mérida .- La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a assistir a la propera Conferència de presidents autonòmics (encara sense data) ja que es tractaran temes que, segons la vicepresidenta, són “d’interès” per a Catalunya com la reforma del model de finançament autonòmic. De visita a Extremadura, Sáenz de Santamaría ha manifestat en nombroses ocasions que el referèndum “no es farà” i ha acusat Puigdemont de voler “demonitzar” les declaracions que venen del govern espanyol. “No caurem en les seves provocacions”, ha dit. Sáenz de Santamaría ha recordat que Rajoy ha manifestat que farà “tot el que estigui dins el marge de la llei” per evitar que el referèndum es faci.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que “estaria molt bé” que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, canviés d’actitud i anés a la propera reunió de presidents autonòmics, encara sense data. En la darrera trobada, celebrar al gener, Puigdemont no hi va assistir. Sáez de Santamaria creu que els catalans “no es poden quedar sense veu ni representació” ja que s’abordaran temes “que afecten molt a Catalunya”, com és la reforma del model de finançament per a les comunitats.

Sáenz de Santamaría s’ha mantingut en la línia de l’executiu de Rajoy i ha afirmat en nombroses ocasions que el referèndum “no es farà”. Ha afegit que actuaran davant del TC “si alguna vegada algú és capaç de signar la llei de referèndum”. “El projecte té més motius de ser tatxat d’anticonstitucional i de vulneració de la legislació internacional que articles”, ha manifestat.

“No caure en les provocacions de la Generalitat”

Segons afirma, la Generalitat busca que l’estat espanyol “caigui en les seves provocacions”. “El senyor Puigdemont està més interessat en demonitzar totes les declaracions del govern espanyol que d’aclarir als seus propis consellers quins són els seus plans”, ha declarat. “No direm una paraula més alta que una altra perquè la llei i la força de la democràcia no necessita cap mena de sobreactuació”, ha reflexionat.

Preguntat per la possible aplicació de l’article 155 de la Constitució, ha evitat pronunciar-se i ha recordat el posicionament de Rajoy. “El president ja ha dit que farà tot el que estigui dins el marge de la llei”, ha declarat. Sáenz de Santamaría considera que el referèndum està abocat al “fracàs”, com també el futur del PDeCAT i del mateix Govern de la Generalitat. A més, ha acusat Puigdemont de “tancar-se moltes opcions de diàleg” aferrant-se al referèndum.